Eerste puntenverlies Dortmund, dubbelslag Verhaegh

Borussia Dortmund heeft bij Hoffenheim zijn eerste punten van het seizoen verloren in de Bundesliga. Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar een negatieve hoofdrol vervulde, is nu derde.

1899 Hoffenheim – Borussia Dortmund 1-1
Na elf overwinningen op rij in officiële duels ging het dan toch een keertje mis voor Dortmund. Bayern München is nu nog de enige ploeg die op het maximale aantal punten (achttien) staat.

Op slag van rust kwam Hoffenheim, voorlaatste in de stand, zelfs aan de leiding. Eduardo Vargas stuurde op het juiste moment Sebastian Rudy de diepte in, die keeper Roman Bürki met een schuiver in de verre hoek passeerde. Vlak na rust kwam Dortmund echter fraai op gelijke hoogte. Een lange bal van Mats Hummels werd door Gonzalo Castro met de borst panklaar gelegd voor Pierre-Emerick Aubameyang (foto), die van dichtbij zijn zevende van het seizoen tegen de netten ramde. Daar bleef het echter bij in de Rhein-Neckar-Arena.

Schalke 04 – Eintracht Frankfurt 2-0
In het duel tussen Huntelaar en Luc Castaignos wisten de Nederlandse spitsen zich niet te onderscheiden. Voor Huntelaar krijgt het duel wellicht nog een staartje, nadat zijn smerige overtreding vlak na rust door de scheidsrechter niet werd gezien. De Oranje-international trapte hard na.

Schalke was ongeslagen tegen Frankfurt in de laatste twaalf onderlinge duels op het hoogste niveau en woensdag volgde nummer dertien in die reeks. Joel Matip brak een kwartier voor tijd de ban, waarna Leroy Sané voor de beslissing zorgde. Schalke is nu achter Bayern München en Dortmund derde in de Bundesliga. Frankfurt staat twaalfde.

Borussia Mönchengladbach – FC Augsburg 4-2
Onder leiding van interim-trainer André Schubert kende Gladbach een bliksemstart. De beloftencoach, die de opgestapte Lucien Favre opvolgde, zag zijn ploeg via Fabian Johnson, Granit Xhaka, Lars Stindl en Mahmoud Dahoud al na twintig minuten op 4-0 staan. Raffael verzorgde bij de laatste drie treffers de assist.

Paul Verhaegh, die in de eerste helft geel kreeg, redde de eer met twee rake penalty's. Maar in het laatste kwartier konden de bezoekers het niet meer spannend maken. Augsburg is op 22 oktober en 5 november tegenstander van AZ in de Europa League.

Bayer Leverkusen – Mainz 05 1-0
Champions League-deelnemer Bayer Leverkusen begon dit nieuwe seizoen met twee overwinningen, maar daarna volgden drie nederlagen. Tegen Mainz pakte de ploeg van Roger Schmidt de draad echter weer op.

Javier Hernández werd met zijn eerste competitiegoal twintig minuten voor tijd de matchwinner, waarna Chicharito meteen werd gewisseld. Leverkusen klimt nu naar plek elf, Mainz staat negende.

Hannover 96 – VfB Stuttgart 1-3
Zonder de geblesseerde Charlison Benschop kwam Hannover snel op voorsprong via Kenan Karaman, maar de bezoekers bogen dat na een kwartier om via Christian Gentner en Timo Werner (1-2). Die stand bleef lang op het bord, totdat Alexandru Maxim in de extra tijd de zege veiligstelde en de Zuid-Duitsers de eerste punten van het seizoen bezorgde. Stuttgart (nu vijftiende) draagt door de overwinning tevens de rode lantaarn over aan Hannover.