Bayern München wacht tegen getergde Dost eerste échte test

Reacties

De zesde speelronde in de Bundesliga gaat dinsdag om 20.00 uur van start. VI-redacteur Arjan van den IJssel blikt vooruit.

Bayern München wacht tegen getergde Dost eerste échte test

Alle aandacht gaat dinsdagavond uit naar de topper tussen Bayern München en VfL Wolfsburg, de nummer één en twee van afgelopen seizoen. Het is de derde keer dit kalenderjaar dat beide clubs elkaar treffen en de kampioen zal erop gebrand zijn om deze wedstrijd te winnen. Op 30 januari ging Bayern op bezoek bij Wolfsburg namelijk hard onderuit: 4-1. Kevin De Bruyne was toen met twee doelpunten en een assist de grote uitblinker, maar de Belg werd afgelopen transferperiode verkocht aan Manchester City.

Bas Dost nam toen de eerste twee doelpunten voor zijn rekening en is er dinsdagavond wél bij. De spits, die in Nederland speelde voor FC Emmen, Heracles Almelo en SC Heerenveen, was dit kalenderjaar in totaal 23 keer trefzeker namens Wolfsburg. Toch is hij niet onomstreden in de Volkswagen Arena. Afgelopen zaterdag begon de tweevoudig Oranje-international zelfs op de bank tijdens het thuisduel met Hertha BSC. Maar als invaller liet hij zijn waarde zien.

VfL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking brengt Bas Dost in de 71ste minuut binnen de lijnen tegen Hertha BSC.
VfL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking brengt Bas Dost in de 71ste minuut binnen de lijnen tegen Hertha BSC.

Na afloop van de wedstrijd - Dost zorgde met twee treffers voor de 2-0 zege - haalde Wolfsburg-trainer Dieter Hecking echter uit naar de spits. 'Voor de ploeg is het goed dat Dost twee keer heeft gescoord. Maar hoe hij de afgelopen drie dagen heeft rondgelopen op de training getuigt van egoïsme, alsof zijn speelgoed was afgepakt. Dat kan hier niet. Als hij denkt dat dit de juiste instelling is, dan is hij verkeerd in Wolfsburg.' Maar een dag later slikte Hecking zijn woorden echter al weer in. 'Achteraf gezien had ik de kritiek beter intern kunnen houden.'

Het zal er hoe dan ook voor zorgen dat Dost getergd aan de aftrap verschijnt in de Allianz Arena, waar Arjen Robben vanwege een liesblessure ontbreekt aan de kant van de thuisclub. Nadat de eerste vijf competitiewedstrijden winnend werden afgesloten, iets wat ook Borussia Dortmund flikte, lijkt Bayern tegen Wolfsburg voor het eerst écht getest te worden. De ploeg van trainer Pep Guardiola was weliswaar in eigen huis al met 3-0 te sterk voor Bayer Leverkusen, maar die club verloor dit prille seizoen al drie keer in de Bundesliga. Daarbij hoopt Bayern ook nog eens revanche te nemen voor de na strafschoppen verloren strijd om de DFL-Supercup.

Net als Dost was ook Luc Castaignos dit seizoen al vier keer trefzeker in de Bundesliga. De van FC Twente overgenomen spits gaat woensdag met Eintracht Frankfurt op bezoek bij het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar, die pas op twee competitiedoelpunten staat deze jaargang. Maar ook in de Europa League was hij al twee keer trefzeker. Het zal dus een interessante strijd worden dit seizoen tussen de Nederlandse spitsen in Duitsland.

Programma
Bayern München 22-09
20:00
VfL Wolfsburg
Hertha BSC 22-09
20:00
1. FC Köln
FC Ingolstadt 04 22-09
20:00
Hamburger SV
Darmstadt 98 22-09
20:00
Werder Bremen
Schalke 04 23-09
20:00
Eintracht Frankfurt
Bayer Leverkusen 23-09
20:00
FSV Mainz 05
Borussia
Mönchengladbach
23-09
20:00
FC Augsburg
Hannover 96 23-09
20:00
VfB Stuttgart
1899 Hoffenheim 23-09
20:00
Borussia Dortmund
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.