Dost laat Castaignos buigen in Wolfsburg

VfL Wolfsburg is het seizoen begonnen met een kleine overwinning op Eintracht Frankfurt (2-1). De goal van Bas Dost bleek doorslaggevend.

Met Luc Castaignos in de spits begon Eintracht Frankfurt moedig aan de ontmoeting met de titelkandidaat. Het antwoord van VfL Wolfsburg kwam snel en was overtuigend. Dost tekende voor het sluitstuk van een productieve fase, waarin de thuisploeg een 2-0 voorsprong nam.

De Oranje-international haalde in de zeventiende minuut van dichtbij hard uit, nadat de bal via een omweg voor zijn voeten was beland. Het bleek de beslissende treffer van de middag voor VfL Wolfsburg, dat de score had geopend via Ivan Perisic.

Eintracht Frankfurt had weliswaar weinig tijd nodig om de achterstand te verkleinen. Maar de treffer van Stefan Reinhartz (die in negentiende minuut met het hoofd scoorde) kreeg geen navolging. Ook Castaignos kon zijn Bundesliga-debuut niet opluisteren met een treffer. De van FC Twente overgenomen spits werd in de slotfase gewisseld, zoals ook Dost het einde niet haalde. Maar hij kon meer lachen dankzij zijn cruciale goal.