Benschop debuteert met treffer, Ingolstadt met winst

Charlison Benschop heeft zich bij zijn Bundesliga-debuut meteen laten gelden. De spits stond nog geen drie minuten op het veld, toen hij trefzeker was tegen Darmstadt.

SV Darmstadt 98 - Hannover 96 2-2
Benschop kwam na rust binnen de lijnen bij Hannover 96, dat toen tegen een 1-0 achterstand aankeek. Nadat Benschop de schade voor zijn club had hersteld (1-1), kwam de promovendus opnieuw op voorsprong, maar een eigen goal van Aytaç Sulu bezorgde de bezoekers nog een punt. En wellicht had er meer ingezeten als Mevlüt Erdinç vlak daarvoor in de wedstrijd een penalty had benut.

Zo luisterde Darmstadt zijn rentree op het hoogste niveau in Duitsland op met een puntje. Na 33 jaar in lagere divisies is de club weer terug. Eenzelfde soort verhaal is van toepassing op de speler die verantwoordelijk was voor beide treffers van de thuisclub.

Marcel Heller was in zijn jonge jaren jeugdinternational van Duitsland, maar raakte daarna in de vergetelheid. Op 29-jarige leeftijd mag de middenvelder zich in elk geval voor eventjes gedeeld topscorer van de Bundesliga noemen.

Charlison Benschop (rechts) werkt binnen drie minuten na zijn debuut de gelijkmaker binnen (1-1) namens Hannover 96.

FSV Mainz 05 - Ingolstadt 04 0-1
Lukas Hinterseer gaat de boeken in als de eerste doelpuntenmaker voor FC Ingolstadt in de Bundesliga. De Oostenrijkse spits zette de kampioen van de Tweede Bundesliga halverwege de tweede helft op voorsprong, wat uiteindelijk ook de winnende treffer bleek.

Zo loopt de nummer tien van afgelopen seizoen tegen een dure thuisnederlaag aan, al dacht Mainz vlak na rust wel op voorsprong te komen toen Florian Niederlechner scoorde. Dat deed hij volgens de assistent-scheidsrechter echter in buitenspelpositie, waarna de bezoekers de partij naar zich toe trokken.