Bergwijn maakt indruk met hattrick binnen tien minuten voor Ajax

Steven Bergwijn heeft zondag binnen een tijdsbestek van tien minuten een hattrick gemaakt. De 26-jarige aanvoerder leidde Ajax met die drie goals hoogstpersoonlijk naar een 3-0 voorsprong tegen Almere City FC.

Ajax
Ajax
3 - 0
Almere City FC

Bergwijn kon zich dit seizoen vaak niet onttrekken aan de malaise bij Ajax, maar toonde tijdens de voorlaatste speelronde weer eens zijn klasse. Na 28 minuten opende hij de score na een korte combinatie door het centrum met Brian Brobbey en vervolgens was het binnen tien minuten nog twee keer raak.

De tweede en derde goal van Bergwijn waren allebei van grote schoonheid. Eerst nam hij de bal na een corner vol op de slof en gaf hij doelman Nordin Bakker het nakijken met een poeier. Bergwijn completeerde zijn hattrick na een slalom door de defensie van de bezoekers, die ook wel weinig deden om hem af te stoppen.

Zo tilde Bergwijn zijn productie in de Eredivisie van dit seizoen in kort tijdsbestek van negen naar twaalf goals. Voor de voormalig aanvaller van PSV was het zijn tweede hattrick in de Nederlandse competitie. Vorig seizoen was het in augustus al drie keer raak voor Ajax in het thuisduel met FC Groningen (6-1).