Huntelaar: 'We zijn geen robots of machines'

Klaas-Jan Huntelaar liep ondanks zijn doelpunt een Bundesliga-primeur net mis, maar de spits van Schalke 04 prijst zich gelukkig met de nieuwe tactiek.

Huntelaar was gelukkig met zijn doelpunt tegen Werder Bremen (0-3 winst), omdat dat ook laat zien dat de ploeg goed speelt. Maar de vreugde van een goal nam niet weg dat er volgens de aanvoerder nog ruimte is voor verbetering. 'Ik erger me ook altijd aan de dingen die niet goed gaan, maar ook over de gemiste kansen. Maar we zijn geen robots of machines', aldus de Oranje-international in Duitse media.

Huntelaar prijst zich in elk geval gelukkig met de frisse wind die waait onder trainer André Breitenreiter, die het overnam van vertrokken Roberto Di Matteo. Zonder de naam van de Italiaan te noemen uitte hij zijn kritiek op de behoudende tactiek onder Di Matteo.

'Als je offensiever speelt, is dat voor een aanvaller altijd fijner. Dan speel je meer op de helft van de tegenstander. De meeste doelpunten worden niet van eigen helft gemaakt', aldus Der Hunter. 'Het belangrijkst is het resultaat en de manier van spelen. Het is makkelijker om het initiatief te nemen dan er altijd achteraan te lopen. Een aanvaller is het niet gewend om achter de verdediger aan te lopen.'