Zeges voor scorende Huntelaar en weggestuurde Beerens

Reacties

Schalke 04 heeft mede dankzij een goal van Klaas-Jan Huntelaar een vliegende seizoenstart gemaakt. De uitsluiting van Roy Beerens bleef zonder gevolgen.

Zeges voor scorende Huntelaar en weggestuurde Beerens

Werder Bremen – Schalke 04 0-3
Franco Di Santo keerde met Schalke 04 terug op bekend terrein aangezien hij afgelopen twee jaar nog de kleuren van Werder verdedigde. Zijn opvolger Aron Jóhannsson maakte vroeg in de tweede helft zijn opwachting bij de Hanseaten. De van AZ overgekomen spits moest een dreigende nederlaag proberen te voorkomen. Het bleek tevergeefs.

Schalke 04 kwam in het Weser Stadion dankzij een onfortuinlijk eigen doelpunt van Theodor Gebre Selassie op voorsprong. De Werder-back raakte de bal na een voorzet van Joël Matip verkeerd, waardoor keeper Felix Wiedwald kansloos was. De doelman moest in de 68ste minuut een tweede goal incasseren. Eric-Maxim Choupo-Moting maakte een einde aan de illusies van Werder Bremen. Klaas-Jan Huntelaar maakte na knap voorbereidende werk van de koud ingevallen Leroy Sané het Schalke 04-feest compleet.

FC Augsburg – Hertha BSC 0-1
FC Augsburg is het seizoen voor de vijfde keer op rij in mineur begonnen. De verrassende nummer vijf van afgelopen seizoen moest op eigen veld zijn meerdere erkennen in Hertha BSC. Raul Bobadilla mocht zich verantwoordelijk voelen voor de valse start. De aanvaller kreeg op slag van rust zijn tweede gele kaart na een overtreding op Fabian Lustenberger.

Hertha BSC, dat begon met Roy Beerens in de basis, had weinig tijd nodig om te profiteren van de numerieke meerderheid. Salomon Kalou opende de score uit een strafschop, die was toegekend door een overtreding van Ragnar Klavan op de Ivoriaan.

Salomon Kalou leidde Hertha BSC met een rake penalty naar een overwinning op bezoek bij FC Augsburg.
Salomon Kalou leidde Hertha BSC met een rake penalty naar een overwinning op bezoek bij FC Augsburg.

Het numerieke voordeel was in de 66ste minuut verdwenen toen ook Beerens zijn tweede gele kaart van de middag incasseerde. Maar de uitsluiting van de aanvaller bleef zonder gevolgen voor Hertha BSC.

Bayer Leverkusen – 1899 Hoffenheim 2-1
1899 Hoffenheim heeft zich niet kunnen revancheren voor de pijnlijke uitschakeling in de strijd om de DFB-Pokal. Steven Zuber gaf de ploeg van trainer Markus Gisdol nog wel een goede start, maar ondanks de vroege achterstand stapte Bayer Leverkusen als winnaar van het veld. Stefan Kiessling en invaller Julian Brandt bezorgden Hoffenheim een slechte middag. Een lichtpuntje was het debuut van Mark Uth. De spits, die deze zomer werd overgenomen van SC Heerenveen, kampte in de voorbereiding met blessureleed, maar mocht in de 72ste minuut invallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.