Bayern kleineert HSV in eerste competitiewedstrijd

Reacties

Bayern München is het nieuwe seizoen begonnen met een grote zege op Hamburger SV (5-0). Arjen Robben deed ruim een uur mee bij de Duitse kampioen.

Bayern kleineert HSV in eerste competitiewedstrijd

HSV fungeerde de laatste jaren als kanonnenvlees in München, waar respectievelijk met 6-0, 5-0, 9-2, 3-1 en 8-0 verloren werd in de voorgaande seizoenen. Zover wilden de bezoekers het vandaag duidelijk niet laten komen, getuige de extreem verdedigende opstelling waarin trainer Bruno Labbadia aantrad.

Zijn collega Pep Guardiola (foto) koos voor een fanatieke omsingeling van de Hamburgse vesting. De eerste kans was voor Robben, die de bal slechts kon schampen met zijn hoofd. Geduld en uiterste zorgvuldigheid waren duidelijk vereist voor de thuisclub, die na een klein halfuur zijn aanvalslust eindelijk beloond zag worden.

Mehdi Benatia kopte een scherp aangesneden vrije trap van Xabi Alonso binnen, waarna Thomas Müller het duel even later al bijna in het slot gooide. Dat deed Robert Lewandowski uiteindelijk kort na rust, met een beetje hulp van HSV. Na slecht wegwerken kon de Pool vrij met rechts uithalen binnen de zestien (2-0).

Arjen Robben (rechts) werd na 65 minuten gewisseld bij Bayern.
Arjen Robben (rechts) werd na 65 minuten gewisseld bij Bayern.

Guardiola nam geen enkel risico en haalde de dertigers Robben, Alonso en Philipp Lahm daarna naar de kant. Maar de Beierse storm werd daarna alleen maar heftiger. Onder impuls van Douglas Costa werd de score nog flink aangedikt.

Na een heerlijke actie op de rechterflank bediende hij eerst Müller, die eenvoudig binnen kopte. Op aangeven van Lewandowski omspeelde Müller daarna René Adler om de 4-0 binnen te schuiven. Het slotakkoord was van Costa, met een knal vanaf de rechterflank in de verre hoek (5-0).

Zo voegt Bayern al op de eerste speeldag daad bij woord. Want over de uitgesproken intenties van Der Rekordmeister om dit seizoen voor de vierde titel op rij te gaan in de Bundesliga, iets wat nooit eerder een club lukte, bestaat na dit optreden geen enkele twijfel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.