Huntelaar opent jacht op Larsson na dubbelklapper

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar staat na zijn twee goals voor Schalke 04 tegen APOEL Nicosia (3-0) tweede op het all-time topscorersklassement van de Europa League. De jacht op topschutter Henrik Larsson is daarmee geopend.

Huntelaar opent jacht op Larsson na dubbelklapper

Huntelaar heeft nu 32 keer gescoord in het hoofdtoernooi van de Europa League/UEFA Cup. Hij passeerde met zijn goals tegen APOEL de Colombiaan Radamel Falcao, die 31 keer scoorde in het tweede toernooi van Europa. Alleen Henrik Larsson (40) was vaker trefzeker dan Huntelaar in de Europa League/UEFA Cup.

Als Huntelaar het record van Larsson dit seizoen al wil overnemen, is behalve topvorm ook een plek in de eindfase van het toernooi nodig. Huntelaar is zelfverzekerd over de kansen van Schalke in de Europa League. 'We kunnen ver komen in dit toernooi. Dat weten we. Het is nu eerst zaak om verder te komen in de groep. Ik ben er vrij zeker van dat ons dat gaat lukken', zei Huntelaar tegen het Duitse Sport1.

Huntelaar maakte de meeste van zijn Europa League-treffers namens zijn huidige club Schalke. Voor de club uit Gelsenkirchen trof hij zestien keer doel in het toernooi. Namens Ajax maakte de 32-jarige spits er elf, terwijl hij voor SC Heerenveen vijfmaal trefzeker was.

Voor zijn 32 doelpunten had Huntelaar slechts 39 wedstrijden nodig, wat hem een beter moyenne (0,82) oplevert dan Larsson (0,71). Falcao (0,97) overlegt nog betere cijfers, maar hij kan de tweede plaats van The Hunter in elk geval voorlopig niet bedreigen. De Colombiaan, met Huntelaar de enige nog actieve speler in de topvijf van het klassement, neemt met Chelsea namelijk deel aan de Champions League.

Topscorers Europa League/UEFA Cup
Speler Goals (wedstrijden) Clubs
1. Henrik Larsson 40 (56) Feyenoord (1), Celtic (27), Helsingborgs IF (12)
2. Klaas-Jan Huntelaar 32 (39) SC Heerenveen (5), Ajax (11), Schalke 04 16)
3. Radamel Falcao 30 (31) FC Porto (17), Atlético Madrid (13)
4. Dieter Müller 29 (36) 1. FC Köln (25), VfB Stuttgart (1), Saarbrücken (3)
5. Shota Arveladze 27 (44) Dinamo Tbilisi (2), Trabzonspor (4), Ajax (10), Glasgow Rangers (2), AZ (9).
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.