Huntelaar richt vizier op productie Larsson en Falcao

Reacties

Klaas Jan Huntelaar trapt het Europese seizoen met Schalke 04 donderdag af tegen APOEL Nicosia. Beide ploegen waren vorig jaar nog actief in de Champions League, maar spelen nu in de Europa League. Dat wil volgens de Nederlandse spits niet zeggen dat hij en zijn ploeggenoten minder gemotiveerd zijn.

Huntelaar richt vizier op productie Larsson en Falcao

'Dat we ons niet geplaatst hebben voor de Champions League, is geen schande', liet Huntelaar in gesprek met Kicker weten in aanloop naar het treffen met de kampioen van Cyprus. 'Natuurlijk hadden we ons liever wél geplaatst, maar in de Bundesliga spelen veel goede clubs en niet iedereen kan zich plaatsen.'

Dat Schalke 04 dit seizoen een treetje lager speelt op Europees niveau, betekent niet dat de instelling anders is. 'We zijn erg gemotiveerd om te presteren', vertelt de Oranje-international. 'Het is een eer om Duitsland in het buitenland te mogen vertegenwoordigen en we zullen dus ons best doen. De groepsfase overleven is ons doel.'

Voor Huntelaar zelf betekent het een terugkeer in de competitie waarin hij in het verleden zo makkelijk scoorde. In het Europa League-seizoen 2011/12 scoorde Der Hunter veertien keer in twaalf duels, voordat Schalke in de kwartfinale strandde tegen Athletic de Bilbao. In de gehele geschiedenis van de UEFA Cup/Europa League scoorden alleen Henrik Larsson (40) en Radamel Falcao (31) vaker dan de Oranje-international, die dertig keer scoorde in 38 wedstrijden.

Het duel tussen APOEL Nicosia en Schalke 04 gaat donderdagavond om 21.05 uur van start. De thuisploeg nam het vorig jaar in de groepsfase van de Champions League nog op tegen Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.