Blind slachtoffert Huntelaar en Wijnaldum

Reacties

Robin van Persie, Jairo Riedewald en Jeffrey Bruma staan in de basis van het Nederlands elftal op bezoek in Turkije. Dat gaat ten koste van Georginio Wijnaldum en Klaas-Jan Huntelaar.

Blind slachtoffert Huntelaar en Wijnaldum

Van Persie raakte vorige week de aanvoerdersband kwijt aan Arjen Robben, maar doordat die laatste vanwege een blessure ontbreekt in Konya, is de Rotterdammer vanavond weer de captain van Oranje. Van Persie, die dus de voorkeur krijgt boven Klaas-Jan Huntelaar, wordt geflankeerd door Memphis Depay en Luciano Narsingh.

Op het middenveld verdwijnt Georginio Wijnaldum uit de basis ten opzichte van de 0-1 nederlaag tegen IJsland van donderdag. Wesley Sneijder en Davy Klaassen moeten namelijk de offensieve impulsen verzorgen, terwijl Blind voor zijn zoon Daley kiest als controlerende man op het middenrif.

Daardoor komt op de linksbackpositie een plekje vrij voor Jairo Riedewald, die zijn debuut maakt namens Oranje. Jeffrey Bruma vervangt links centraal achterin de geschorste Bruno Martins Indi. Stefan de Vrij, Gregory van der Wiel en Jasper Cillessen behouden hun basisplaatsen. Het duel in Konya begint om 18.00 uur. Om de derde plaats en dus kansen op EK-deelname in eigen hand te houden mag Nederland niet verliezen van Turkije.

Opstelling Turkije: Volkan Babacan; Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin; Ozan Tufan, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup; Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz, Arda Turan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.