Blind: 'Wij kunnen niet op resultaat spelen'

Reacties

Hoewel voor Oranje zondag een remise volstaat om Turkije achter zich te houden in Groep A van de EK-kwalificatiereeks, laat bondscoach Danny Blind zijn ploeg op de winst spelen.

Blind: 'Wij kunnen niet op resultaat spelen'

Blind stelde dat Oranje namelijk niet in staat is om voor een gelijkspel te gaan. Dat heeft volgens de bondscoach te maken met de gekozen strijdwijze. 'Een Nederlandse ploeg kan niet op de nul of op een resultaat spelen. Wij spelen namelijk een bepaald type spel', zei hij. 'Misschien dat ik wat accenten anders zal leggen tegen Turkije, maar we gaan net zoals tegen IJsland (1-0 nederlaag, red.) voor de winst.'

Wie tegen Turkije de geblesseerde Arjen Robben gaat vervangen wilde Blind niet zeggen. Robin van Persie is in elk geval geen kandidaat voor de rechtsbuitenpositie. 'Op dit moment zie ik hem niet als kandidaat voor die rol. Ik zeg niet dat hij er helemaal niet kan spelen, maar in deze wedstrijd in elk geval niet', zei de bondscoach.

Blind stelde dat de verliespartij tegen IJsland hem niet heeft doen twijfelen aan zijn filosofie. 'Wij gaan niet mee in emotie. Dat doen jullie', beet hij de aanwezige media toe. 'Tegen IJsland vonden onvoorziene omstandigheden plaats', wees hij op de rode kaart van Bruno Martins Indi en het uitvallen van Robben. 'Daardoor zitten we nu in deze positie. Met elf tegen elf hadden we grote kans gehad om te winnen, ook zonder Robben.'

'Natuurlijk is het voor ons verrassend en teleurstellend dat we nu om de derde plaats moeten strijden. Na het WK van vorig jaar waren we de nummer drie van de wereld, maar de situatie is zoals hij is. We moeten ermee zien te dealen', sloot de bondscoach af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.