Huntelaar uit de gratie: 'Hij staat niet meer op lijstje'

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar zal de eerstvolgende keer niet naar voren stappen als Schalke 04 een strafschop mag nemen. 'Hij staat niet meer op het lijstje', liet trainer André Breitenreiter direct na het thuisduel met FSV Mainz 05 (2-1 winst) weten. Daarin miste de Oranje-international zijn vierde penalty op rij in de Bundesliga, waarmee hij zich gedeeld recordhouder mag noemen.

Huntelaar uit de gratie: 'Hij staat niet meer op lijstje'

Harry Decheiver, Bruno Labbadia, ex-Feyenoorder Nuri Sahin en ex-Ajacied Marko Pantelic gingen Huntelaar voor. Ook zij hadden in het verleden het vizier bij vier achtereenvolgende mogelijkheden vanaf elf meter niet op scherp. 'Als hij er honderd procent zeker van is, kan hij het', zo erkende Breitenreiter tegenover Sky Sports. 'Maar het lijkt me duidelijk dat we de volgende keer voor iemand anders kiezen.'

Huntelaar kan de laatste jaren sowieso geen goede cijfers overleggen als het gaat om strafschoppen. Zijn laatste geslaagde poging vanaf elf meter dateert van het WK 2014, waar hij als invaller de achtste finale tegen Mexico kort voor tijd met een rake strafschop in het voordeel van Oranje besliste.

In de periode voorafgaand aan dat moment faalde hij in het blauw-witte tricot van Schalke 04 in competitieverband tegen Eintracht Frankfurt, 1899 Hoffenheim en Hamburger SV. In het seizoen 2011/12 was hij in de Bundesliga voor het laatst trefzeker vanaf de strafschopstip. Toen bezorgde hij zijn ploeg het 1-1 gelijkspel tegen 1899 Hoffenheim.

De laatste keer dat Klaas-Jan Huntelaar erin slaagde te scoren vanaf elf meter dateert van het WK 2014. Toen velde hij Mexico als invaller in de achtste finale.
De laatste keer dat Klaas-Jan Huntelaar erin slaagde te scoren vanaf elf meter dateert van het WK 2014. Toen velde hij Mexico als invaller in de achtste finale.

Huntelaar haalde zondag tegen Mainz 05 echter alsnog zijn gram voor zijn gemiste penalty. Met een echte spitsengoal hielp hij zijn team later in de wedstrijd aan de zege. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied van Jöel Matip en schoot overtuigend binnen in de verre hoek: 2-1. Schalke klom door de zege naar een gedeelde vierde plaats op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.