Huntelaar neemt met winnende goal revanche voor misser

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 langs FSV Mainz geschoten: 2-1. In de openingsfase van de wedstrijd miste hij een strafschop, maar met de winnende goal haalde hij alsnog zijn gram.

Al in de vierde minuut kreeg Huntelaar een uitgelezen kans om de score te openen toen Schalke een strafschop kreeg. Zijn inzet werd echter gekeerd door Loris Karius, waardoor de spits een Bundesliga-record evenaarde door vier penalty's op rij te missen in de competitie.

Via een kopbal van Joël Matip kwam Schalke in de 37ste minuut alsnog op voorsprong, maar vijf minuten later trok Yunus Malli de stand weer gelijk. Met een echte spitsengoal hielp Huntelaar zijn team over het dode punt. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied van Matip en schoot overtuigend binnen in de verre hoek: 2-1.

Schalke verzuimde in het restant van de wedstrijd de score verder uit te bouwen en mocht uiteindelijk doelman Ralf Fährmann dankbaar zijn dat Mainz niet nogmaals op gelijke hoogte kwam. Bijna scoorde Huntelaar in de extra tijd nog met een inzet vanaf vijftig meter, maar zijn schot ging naast het lege doel van Mainz, waar doelman Karius naar voren was getrokken. Door de minimale zege klimt Schalke naar de vijfde plaats in de Bundesliga.