Dure nederlaag voor Been, Jenner en Maachi trefzeker

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• RC Genk heeft dure punten verloren met het oog op de bovenste plaatsen • Eerder deze zondag speelde koploper Standard Luik gelijk tegen OH Leuven, waardoor Genk bij een overwinning op drie punten afstand kon komen • Een zege bleef echter uit • Door de 2-0 nederlaag in eigen huis tegen SC Lokeren zakte de ploeg van trainer Mario Been zelfs terug naar de vijfde plaats in de Belgische competitie • Namens Genk faalde aanvoerder Jelle Vossen vanaf elf meter • Júnior Dutra en Hans Vanaken waren de doelpuntenmakers voor Lokeren •

• Ferencváros heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van Ricardo Moniz direct gewonnen • Onder leiding van de nieuwe coach Csaba Máté maakte de Hongaarse club een einde aan de reeks van drie opeenvolgende duels zonder overwinning • Op bezoek bij Videoton FC won de ploeg uit Boedapest met 3-2 • Namens Ferencváros was Julian Jenner verantwoordelijk voor de 3-1 • Door de overwinning klimt de ploeg naar de vijfde plaats in de Hongaarse competitie •

Nassir Maachi was zondagavond trefzeker namens AEK Larnaca • De aanvaller, die in het verleden uitkwam voor onder meer SC Cambuur en PEC Zwolle, bepaalde in de blessuretijd van de wedstrijd de 5-2 eindstand tegen Alki Larnaca • AEK Larnaca bezet na de overwinning de achtste plaats in de Cypriotische competitie •

• De openingstreffer van Sjoerd Ars was zondagmiddag voor Karsiyaka niet voldoende voor de overwinning op bezoek bij Balikesirspor • De voormalige spits van onder meer Go Ahead Eagles en PEC Zwolle zette na 28 minuten de 1-0 op het scorebord • Na de rust boog de thuisploeg de achterstand om in een 4-1 overwinning • Karsiyaka bezet na vijftien speelronden de elfde plaats in de Turkse Tweede Divisie • Ars staat inmiddels op vijf competitietreffers •

• Terek Grozny heeft mede dankzij een doelpunt van Jeremy Bokila met 2-0 gewonnen van Tom Tomsk • De Nederlandse aanvaller, die in het verleden uitkwam voor onder meer Sparta Rotterdam en AGOVV Apeldoorn, opende in de negentiende minuut de score in de Akhmat Arena van Terek • Namens de thuisploeg bepaalde de Braziliaan Aílton de 2-0 eindstand vanaf elf meter • Bij Terek zat Ismail Aissati de hele wedstrijd op de reservebank •