Duitse finale na demonstratie van Bayern in Barcelona

Bayern München heeft zich zonder problemen geplaatst voor de eindstrijd van de Champions League, waarin Borussia Dortmund op 25 mei de tegenstander zal zijn. Na de 4-0 thuiszege vorige week dinsdag op Barcelona eindigde de return in Camp Nou opnieuw in een ruime overwinning voor de Duitsers (0-3).

Een vroege openingstreffer van Barcelona had nog voor wat spanning kunnen zorgen, maar al voor de aftrap leken de Catalanen zich al bij uitschakeling te hebben neergelegd. Lionel Messi, afgelopen weekend op bezoek bij Athletic de Bilbao als invaller nog goud waard, werd door trainer Tita Vilanova op de bank gehouden. Vanaf de kant zag hij Barça teleurstellend beginnen aan de wedstrijd. Het was Bayern dat via Robben in de twaalfde minuut voor het eerste gevaar zorgde en zeven minuten later was de vleugelaanvaller ook betrokken bij een enorme kans voor Philipp Lahm na een hakbal van Bastian Schweinsteiger, maar Gerard Piqué voorkwam dat de bezoekers op voorsprong kwamen.

Pas in de 24ste minuut kreeg Barcelona de eerste kans van de wedstrijd, maar doelman Manuel Neuer kon redding brengen op een schot van Pedro. Drie minuten later kreeg Xavi een betere kans, maar de middenvelder schoot van dichtbij hard over. De thuisclub kwam niet verder dan wat schoten van afstand, terwijl Bayern in de omschakeling voor veel meer gevaar zorgde.

Ook bij aanvang van de tweede helft geen Messi voor Barcelona, dat in de 48ste minuut definitief een streep kon zetten door zijn Champions League-aspiraties. Robben zette Bayern op voorsprong, waardoor Barça zes keer zou moeten scoren om de eindstrijd te bereiken. De manier waarop Robben scoorde was fraai. Na een mooie opening van David Alaba zocht de aanvaller Adriano op, trok naar binnen en krulde de bal langs Víctor Valdés. Na de 0-1 kon Bayern-trainer Jupp Heynckes het zich veroorloven om Bastian Schweinsteiger, die op scherp stond, naar de kant te halen. Barcelona kreeg iets meer balbezit, maar geloofde niet meer in een wederopstanding en creëerde ook geen kansen meer. In de 72ste minuut verdubbelden de bezoekers de voorsprong zelfs. De voor Schweinsteiger ingevallen Luiz Gustavo stuurde Franck Ribéry weg en diens voorzet werd door Piqué achter zijn eigen doelman gewerkt.

Daar bleef het niet bij voor Barcelona, want vier minuten later kopte Thomas Müller een voorzet van Ribéry tegen de touwen. Ook Philipp Lahm en Javi Martínez, die eveneens één gele kaart verwijderd waren van een schorsing, konden door Heynckes voortijdig naar de kant gehaald worden. Robben was de enige Bayern-speler die geel kreeg, maar hij stond niet op scherp.

In het laatste kwartier kreeg Marc Bartra nog de kans de eer te redden namens Barcelona, dat eerder via een kopbal van David Villa al dicht bij een treffer was. Het bleef echter 0-3, waardoor Bayern München zich voor het tweede jaar op rij plaatst voor de finale van de Champions League. Vorig seizoen werd in eigen huis na strafschoppen verloren van Chelsea. Op 25 mei krijgt het op Wembley een herkansing tegen Borussia Dortmund, toevalligerwijs komende zaterdag de tegenstander in de Bundesliga.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.