Messi goed tegen Duitsers, Bayern bouwt aan zegereeks

In de aanloop naar de return in de halve finale van de Champions League duikt VI als vanouds in de statistieken. Dat levert voor Barcelona-Bayern München van woensdagavond de volgende feiten op.

Messi goed tegen Duitsers, Bayern bouwt aan zegereeks


Barcelona is de laatste jaren in eigen huis niet te kloppen in Europees verband. De Catalanen bleven in hun laatste 21 thuiswedstrijden ongeslagen: zestien zeges en vijf gelijke spelen. De laatste Europese thuisnederlaag dateert van 20 oktober 2009 (tegen Rubin Kazan, 1-2).

Barcelona won zijn laatste tien Europese thuisduels met Duitse tegenstanders. Van in totaal 26 thuisoptredens tegen Duitse clubs wonnen de Blaugrana's er negentien, tegen één gelijkspel en zes nederlagen.

Lionel Messi speelt woensdagavond zijn tachtigste wedstrijd in de Champions League. In zijn 79 duels tot nu toe was de Argentijn betrokken bij 77 doelpunten: 59 goals en achttien assists.

Messi maakte de meeste (twaalf) van zijn 59 doelpunten in de Champions League tegen Duitse tegenstanders: zes tegen Bayer Leverkusen, drie tegen VfB Stuttgart, twee tegen Bayern München en één tegen Werder Bremen. Bayern staat voor de vierde keer tegenover Barcelona in Camp Nou. Van de drie eerdere ontmoetingen wonnen de Duitsers er twee: in 1996 in het UEFA Cup-toernooi (1-2) en in 1998 in de Champions League (1-2). De meest recente ontmoeting in Camp Nou - op 8 april 2009 - eindigde in een 4-0 zege voor de Catalanen.

Bayern won zijn laatste tien officiële wedstrijden en zegevierde in 21 van zijn laatste 22 duels in alle competities. In die reeks ging alleen de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal van 13 maart verloren (0-2 in de Allianz Arena).

Van de laatste vijf keren dat Bayern München zich plaatste voor de halve finale van de Champions League bereikte de club vier keer de eindstrijd. Dat gebeurde tegen Dinamo Kiev (in 1998/99), Real Madrid (2000/01), Olympique Lyon (2009/10) en opnieuw Real Madrid (2011/12).

Als Bayern zich plaatst voor de eindstrijd, dan wordt dat voor Arjen Robben de derde Champions League-finale in zijn loopbaan. De Oranje-international bereikte eerder met Der Rekordmeister in de seizoenen 2009/10 (tegen Internazionale) en 2011/12 (tegen Chelsea) de eindstrijd. Beide keren stond Robben na afloop met lege handen. Samenstelling: Ramon MinBronnen: UEFA, Infostrada Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen