Barça zonder Busquets en Abidal in return tegen Bayern

Sergio Busquets (foto) en Éric Abidal ontbreken in de wedstrijdselectie van Barcelona voor de return van de halve finales in de Champions League tegen Bayern München. De defensieve problemen blijven daardoor aanhouden voor trainer Tito Vilanova.

Barça zonder Busquets en Abidal in return tegen Bayern

Want omdat ook Carles Puyol en Javier Mascherano ontbreken mist Barça liefst drie vaste steunpilaren in de as van het team. Gerard Piqué is nog wel fit, maar hij kreeg vorige week dinsdag in de met 4-0 verloren heenwedstrijd gezelschap van de onervaren Marc Bartra.

Met de 22-jarige verdediger in het hart van de defensie oogde de Catalaanse verdediging kwetsbaar. Abidal kan daar ook uit de voeten maar is niet inzetbaar door een kuitkwestuur. Nu ook Busquets als controleur op het middenveld door een schaambeenblessure verstek moet laten gaan, zal Vilanova daar eveneens op zoek moeten naar alternatieven.

De meest waarschijnlijke optie is dat Alexandre Song de balansbewaker wordt naast Andrés Iniesta en Xavi. De Kameroener kwam afgelopen zomer voor negentien miljoen euro over van Arsenal, maar was dit seizoen slechts sporadisch onderdeel van het elftal van Vilanova.

Tegenstander Bayern kent nauwelijks problemen voor de return in Camp Nou. Verdediger Dante kampte met een lichte vorm van griep, maar trainde inmiddels weer volledig mee met de groep van trainer Jupp Heynckes, die alleen de langdurig geblesseerde Holger Badstuber en Toni Kroos moet missen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's