Robben mogelijk in voetsporen Seedorf en Van der Sar

Arjen Robben kan zich woensdagavond met Bayern München voor de derde keer in de laatste vier seizoenen plaatsen voor de finale van de Champions League. De Duitsers verdedigen in Camp Nou een 4-0 voorsprong uit de heenwedstrijd tegen Barcelona van acht dagen geleden.

Robben mogelijk in voetsporen Seedorf en Van der Sar

Indien Robben de finale haalt, behoort hij tot de drie Nederlanders die namens een buitenlandse club minimaal drie keer in de eindstrijd van de Champions League stonden. Robben bereikte met Bayern eerder al de finale in het seizoen 2009/10 (2-0 nederlaag tegen Internazionale) én in 2011/12 (verlies na strafschoppen tegen Chelsea).

Sinds de start van de Champions League in het seizoen 1992/93 hebben alleen Edwin van der Sar en Clarence Seedorf minstens drie keer in de finale van het toernooi gestaan. Van der Sar deed dat drie keer als doelman van Manchester United (in 2008, 2009 en 2011) en Seedorf lukte het zelfs vier keer: namens Real Madrid in 1998 en bij AC Milan in 2003, 2005 en 2007.

Op dit moment staat Robben met twee gespeelde Champions League-finales namens een buitenlandse club nog op gelijke hoogte met Jaap Stam (Manchester United en AC Milan), Edgar Davids (twee keer met Juventus) en Mark van Bommel, die met Barcelona en Bayern München in de eindstrijd aantrad.

Sinds 1992/93 speelden in totaal veertien Nederlanders namens een buitenlandse werkgever mee in de Champions League-finale. In de voorbije acht seizoenen stond er telkens minimaal één landgenoot in de eindstrijd van het miljoenentoernooi. De laatste keer dat dat níet gebeurde, dateert van het seizoen 2003/04 in de eindstrijd tussen FC Porto en AS Monaco, die door de Portugezen met 3-0 werd gewonnen. (Ramon Min) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen