Drmic grote man bij Verbeek, gelijkspel Van der Vaart

Reacties

De grote winnaar van woensdagavond tijdens de midweekse speelronde in de Bundesliga is 1. FC Nürnberg. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek won het degradatieduel met VfB Stuttgart, dat onder leiding staat van Huub Stevens. Rafael van der Vaart slaagde er met Hamburger SV opnieuw niet in te winnen.

Drmic grote man bij Verbeek, gelijkspel Van der Vaart

1. FC Nürnberg - VfB Stuttgart 2-0
1. FC Nürnberg heeft zeer goede zaken gedaan in de degradatiestrijd met VfB Stuttgart, de ploeg van trainer Huub Stevens. Het elftal van trainer Gertjan Verbeek maakte in eigen huis een einde aan de negatieve reeks in de Bundesliga. Maar veel belangrijker, Nürnberg steeg van de zeventiende naar de veertiende plaats.

Voorafgaand aan de wedstrijd kan zowel Gertjan Verbeek als Huub Stevens nog lachen.
Voorafgaand aan de wedstrijd kan zowel Gertjan Verbeek als Huub Stevens nog lachen.

De voorgaande vier competitieduels van de thuisploeg gingen allen verloren, waardoor een goed resultaat tegen directe concurrent Stuttgart noodzakelijk was om van de degradatieplaats af te komen. In Stadion Nürnberg vertolkte de Zwitser Josip Drmic een heldenrol door beide treffers voor zijn rekening te nemen.

De 21-jarige aanvaller is een van de weinige uitblinkers in het elftal van Verbeek. Ondanks de lage ranking wist Drmic al vijftien keer te scoren in het huidige seizoen. Na de zege van Nürnberg nemen de zorgen van Stevens bij Stuttgart, dat nu voorlaatste staat, alleen maar toe.

Hamburger SV - SC Freiburg 1-1
Na de nederlaag van vorige week tegen degradatiekandidaat én directe concurrent VfB Stuttgart (1-0) slaagde Hamburger SV er opnieuw niet in te winnen. In eigen huis kwamen Die Rothosen tijdens het degradatieduel met SC Freiburg niet verder dan een gelijkspel. In Hamburg speelde Rafael van der Vaart (foto onder) de hele wedstrijd mee, maar wist wederom niet zijn stempel te drukken.

De 109-voudig Oranje-international wacht nog steeds op zijn eerste treffer in het kalenderjaar 2014. In de Imtech Arena maakte Van der Vaart wel een gedreven indruk en bracht hij Pierre-Michel Lasogga enkele keren in stelling. De Duitse spits liet voor de rust enkele kansen onbenut, maar was na de onderbreking wel doeltreffend.

In de 55ste minuut trok Lasogga de stand gelijk nadat Vladimír Darida vlak daarvoor de score had geopend. Door het gelijkspel blijft HSV op de zestiende plaats in de Bundesliga, terwijl Freiburg een plaats hoger staat met twee punten meer. Zondag neemt HSV, waar Ouasim Bouy en Ola John de hele wedstrijd op de bank zaten, het op tegen Borussia Mönchengladbach.

FC Augsburg – Bayer Leverkusen 1-3
Bayer Leverkusen heeft op bezoek bij FC Augsburg een einde gemaakte aan de langlopende serie zonder overwinningen, die al sinds 15 februari liep. Voor het eerst sinds 7 febuari (1-0 tegen Borussia Mönchengladbach) won Leverkusen een officiële wedstrijd. De vierde plaats, die recht geeft op de voorronden van de Champions League, blijft zo in bezit van Die Werkself.

Dat de ploeg van trainer Sami Hyypiä zich moet richten op de strijd om de vierde plaats is gezien de eerste seizoenshelft een tegenvaller. Na de winterstop stond Leverkusen immers nog tweede. Tegen Augsburg leek de vroege openingsgoal van Stefan Kiessling oude tijden te doen herleven. Vooral de manier waarop, een goed uitgespeelde counter, wekte vertrouwen.

De zeventiende seizoenstreffer van Stefan Kiessling (links) bleek de opmaat voor de eerste zege van Bayer Leverkusen in liefst negen officiële wedstrijden, waarvan de club er acht verloor.
De zeventiende seizoenstreffer van Stefan Kiessling (links) bleek de opmaat voor de eerste zege van Bayer Leverkusen in liefst negen officiële wedstrijden, waarvan de club er acht verloor.

Na rust nam Augsburg het initiatief echter in handen. Tobias Warner gaf bijval aan die opleving door in de 59ste minuut raak te koppen. Kort daarna kwam de van een knieblessure herstelde Paul Verhaegh het veld in, maar met zijn aanvoerder in het elftal gaf Augsburg de wedstrijd alsnog uit handen. Heung-Min Son en Emre Can gaven Leverkusen met twee goals in de laatste tien minuten weer eens iets om te juichen.

Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach 1-0
Borussia Mönchengladbach had bij nieuw puntenverlies van Bayer Leverkusen de vierde plaats voor zich kunnen opeisen, maar het tegenovergestelde gebeurde in Frankfurt. Die Fohlen hadden onlangs een einde gemaakt aan een zegelozereeks van negen duels door van Borrusia Dortmund (2-1) te winnen, maar verzuimden die opmars bij Eintracht Frankfurt voort te zetten.

Waar Gladbach zaterdagavond nog overtuigde door na Dortmund ook Hertha BSC (3-0) te verslaan, verviel het woensdag weer in het oude patroon; het ging met 1-0 onderuit. Joselu zette Frankfurt al na zestien minuten op voorsprong, waarna Gladbach zich stukbeet op de Frankfurt-defensie. En dus bedraagt het gat met Leverkusen nu weer vijf punten.

Overige uitslag
1899 Hoffenheim - Hannover 96 3-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.