Verbeek in degradatiezorgen door vierde verlies op rij

Gertjan Verbeek moet steeds meer vrezen voor degradatie na de vierde nederlaag op rij. De trainer van 1. FC Nürnberg zag zijn elftal thuis verliezen van Eintracht Frankfurt: 2-5.

Nürnberg kwam in de problemen, toen Tranquillo Barnetta na twintig minuten toesloeg na balverlies van Emanuel Pogatetz. In een zwakke fase na rust hielp Nürnberg zichzelf verder in de problemen. Dankzij doelpunten van Joselu en Alexander Madlung stond Frankfurt namelijk in de 53ste minuut al op een comfortabele 0-3 voorsprong.

Nürnberg toonde echter veerkracht en kwam via Josip Drmic terug in de wedstrijd. Met nog negentien minuten te gaan produceerde José Ángel Campaña de aansluitingtreffer, waarmee er weer hoop gloorde aan de horizon voor het elftal van Verbeek. Toen Javier Pinola tien minuten voor tijd rood ontving voor het neerhalen van de doorgebroken Joselu, kwam de inhaalrace van Nürnberg echter tot een eind.

Noodlot
Joselu ontpopte zich tot de beul van Nürnberg door in de 88ste minuut de 2-4 te maken. In de extra tijd strooide invaller Vaclav Kadlec meer zout in de wonden van Verbeek door de vijfde treffer van Frankfurt te maken.

Door de vierde verliespartij op rij blijft Nürnberg op de zeventiende plaats staan, wat aan het einde van het seizoen degradatie betekent. Twee teams degraderen aan het einde van het seizoen direct uit de Bundesliga, de nummer zestien speelt play-offs. Verbeek krijgt met zijn elftal nog acht duels de tijd om dit noodlot af te wenden.