Van der Vaart klopt Verbeek in degradatiekraker

Reacties

Hamburger SV heeft met Rafael van der Vaart in de basis de degradatiekraker tegen het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek gewonnen. Twee late doelpunten leverden een 2-1 zege op.

Van der Vaart klopt Verbeek in degradatiekraker

Van der Vaart keerde in de cruciale thuiswedstrijd tegen Nürnberg terug in de basisopstelling van HSV. De aanvoerder van de Hamburgse formatie ontbrak de afgelopen weken vanwege een enkelblessure en door ziekte. Met Van der Vaart in het veld maakte HSV tien minuten voor tijd de openingstreffer. Hakan Çalhanoglu speelde zijn directe tegenstander uit en krulde de bal binnen. Een eigen doelpunt van Mike Frantz gooide het duel definitief in het slot. Josip Drmic deed in de extra tijd namens Nürnberg nog wat terug.

Dankzij de overwinning klimt HSV over Nürnberg heen op de ranglijst naar de veertiende plaats. Het team van coach Verbeek zakt naar de vijftiende positie, terwijl VfB Stuttgart, waar Huub Stevens trainer is, de zestiende plaats overneemt. Aan het eind van het seizoen zou die positie voor de Limburgse coach play-offs tegen degradatie betekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.