Van der Vaart klaargestoomd voor treffen met Verbeek

Reacties

Rafael van der Vaart heeft maandag de training hervat bij Hamburger SV. De van griep herstelde aanvoerder wordt net als drie van zijn ploeggenoten klaargestoomd voor het degradatieduel van aanstaande zondag met het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek.

Van der Vaart klaargestoomd voor treffen met Verbeek

Van der Vaart moest zich vorige week afmelden voor het Nederlands elftal vanwege griep en miste ook de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Eintracht Frankfurt (1-1). Nu de aanvallende middenvelder zich maandag weer meldde op het trainingsveld, heeft trainer Mirko Slomka goede hoop dat zijn captain zondag van de partij is.

Want met 1. FC Nürnberg komt zondagmiddag een directe concurrent in de strijd tegen degradatie op bezoek. De club van Verbeek staat na de 2-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Werder Bremen veertiende, met slechts drie punten meer dan HSV. Die Rothosen staan met twintig punten nog altijd in de gevarenzone, op de zestiende plaats.

Er gloort echter nog hoop aan de horizon voor HSV, want behalve Van der Vaart werken ook middenvelder Petr Jiracek, verdediger Lasse Sobiech en aanvaller Pierre-Michel Lasogga hard aan hun revalidatie. Vooral de rentree van Lasogga zou Slomka goed uitkomen. De 22-jarige spits was dit seizoen al goed voor elf competitietreffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.