Griep houdt Van der Vaart weg bij geplaagd HSV

Reacties

Hamburger SV wordt geplaagd door sportieve en nu ook personele problemen. De zieke Rafael van der Vaart deelt in de malaise.

Griep houdt Van der Vaart weg bij geplaagd HSV

Van der Vaart moest zich deze week afmelden voor het Nederlands elftal vanwege griep. Het blijkt een hardnekkige griep te zijn, want trainer Mirko Slomka rekent niet op de aanvallende middenvelder voor het duel met Eintracht Frankfurt van zaterdag.

Daarmee stapelen de personele zorgen zich verder op bij HSV. Want naast Van der Vaart (foto) keerden ook Pierre-Michel Lasogga en Marcell Jansen aangeslagen terug van interlandverplichtingen. De eerst genoemde spits liep tijdens de laatste training met Duitsland een spierblessure op. De linksback hield aan het oefenduel met Chili een enkelblessure over die hem zes weken aan de kant houdt.

De ziekenboeg van HSV was al flink gevuld. Onder anderen Jaroslav Drobny (kuit), Lasse Sobiech (hersenschudding) Zhi-Gin Lam (hamstring), Maximilian Beister (knie) en Slobodan Rajkovic (knie) zijn voorlopig niet inzetbaar. Achter de namen Milan Badelj, Petr Jiracek, Hakan Calhanoglu en Ivo Ilicevic staat een groot vraagteken.

Ondanks de zorgen waakt Slomka voor pessimisme over de kansen van HSV, dat een succes nodig heeft om uit de sportieve problemen te komen. 'We moeten niet beginnen te jammeren, we moeten optimistisch blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.