Zeldzame reserverol voor Van der Vaart tekent zich af

Reacties

Het zal een ongebruikelijke aanblik zijn; een fitte Rafael van der Vaart bij de aftrap op de HSV-bank. Maar het heeft er alle schijn van dat dit beeld zaterdag werkelijkheid wordt.

Zeldzame reserverol voor Van der Vaart tekent zich af

Van der Vaart is op tijd hersteld van een enkelblessure, die hem sinds 15 februari aan de kant heeft gehouden. Maar de geslaagde race tegen de klok fit te zijn voor de honderdste Nordderby leidt waarschijnlijk niet tot een basisplaats tegen rivaal Werder Bremen.

Op basis van de laatste trainingen voor het duel met Werder Bremen lijkt Van der Vaart genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank. Trainer Mirko Slomka houdt waarschijnlijk vast aan zijn elftal dat vorige week verraste met een zege op Borussia Dortmund. De entree van Dennis Diekmeier in plaats van de zieke Heiko Westermann is de enige wijziging. 

Van der Vaart kan leven met welke rol dan ook. 'Ik voel me goed, maak onderdeel uit van het team. Of ik begin of niet, ik ben klaar voor de derby. En als ik erin kom, zal ik er alles aan doen dat we de drie punten uit Bremen meenemen', aldus de aanvallende middenvelder.

Een fitte Van der Vaart op de bank is bij HSV een zeldzame gebeurtenis. Slechts in twee van zijn 119 Bundesliga-wedstrijden voor Die Rothosen moest hij genoegen nemen met een rol als invalkracht.

In februari 2008 kwam die situatie voor het laatst voor. De Oranje-international mocht in het uitduel met Bayern München (1-1) in de 78ste minuut zijn entree maken. Twee jaar daarvoor  begon Van der Vaart in de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart (0-2) ook op de bank om direct na rust binnen de lijnen te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.