Vorm en Van der Vaart haken af, Van Gaal haalt De Jong

Reacties

Michel Vorm en Rafael van der Vaart hebben het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. Het tweetal is ziek. Bondscoach Louis van Gaal heeft inmiddels Ajacied Siem de Jong opgeroepen voor het oefenduel van woensdagavond in en tegen Frankrijk.

Vorm en Van der Vaart haken af, Van Gaal haalt De Jong

Daarmee kiest Van Gaal er dus voor met twee keepers af te reizen naar het Stade de France. Nu Vorm is teruggekeerd naar Swansea City blijven alleen Ajax-doelman Jasper Cillessen en PSV-sluitpost Jeroen Zoet over in het 22-koppige keurkorps van Oranje. Eerder zaten Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (Fulham) en Kenneth Vermeer (Ajax) wel nog bij de voorselectie, maar zij vielen vrijdag af.

Voor Van der Vaart is zijn voortijdige vertrek extra zuur, omdat hij zich zondag juist nog mocht melden nadat rechtsback Paul Verhaegh zich wegens een knieblessure had afgemeld. Van der Vaart zat aanvankelijk niet bij de laatste 23 man, omdat hij kampte met een enkelblessure. Nadat de 31-jarige aanvoerder van Hamburger SV zaterdag een helft had meegespeeld tegen Werder Bremen achtte Van Gaal hem alsnog fit genoeg.

Nu de Heemskerker weer huiswaarts keert krijgt Siem de Jong een nieuwe kans bij Oranje. De Ajax-aanvoerder stond tijdens de laatste interland tegen Colombia (0-0) nog in de spits, maar was sindsdien lang uit de roulatie door een hamstringblessure. Sinds zijn rentree op 2 februari tegen FC Utrecht kwam hij weer tijdens alle duels van Ajax in actie, maar het was in eerste instantie niet voldoende voor een uitnodiging van Van Gaal. In navolging van zijn ploeggenoten Cillessen, Joël Veltman, Daley Blind en Davy Klaassen meldt hij zich nu alsnog in Noordwijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.