Bayern haalt na rust uit tegen Wolfsburg, hattrick Huntelaar

Bayern München heeft na rust weinig mededogen getoond voor VfL Wolfsburg, dat in de eerste helft knap weerstand bood: 1-6. Met een hattrick hielp Klaas-Jan Huntelaar Schalke 04 aan een ruime zege op 1899 Hoffenheim: 4-0.

VfL Wolfsburg – Bayern München 1-6
Ondanks het maken van de openingstreffer is VfL Wolfsburg er niet in geslaagd te stunten tegen Bayern München. De koploper liep na rust alsnog uit naar een ruime overwinning: 1-6.

Bas Dost begon bij Wolfsburg opnieuw in de spits en hij kon al snel juichen. In de zeventiende minuut gleed verdediger Naldo een voorzet van Kevin De Bruyne binnen en even leek een stunt in de maak. Bayern, waar Arjen Robben de volledige wedstrijd speelde, herstelde echter al binnen tien minuten de schade. Na een corner maakte Xherdan Shaqiri de gelijkmaker.

Arjen Robben slaagt er bij VfL Wolfsburg niet in te scoren, maar geeft wel twee assists.

Nadat Thomas Müller na ruim een uur de 2-1 maakte voor Bayern, was het verzet van Wolfsburg gebroken. Drie minuten later schoot invaller Mario Mandzukic namelijk al de 3-1 binnen. Met twee assists zorgde Robben ervoor dat Franck Ribéry en Müller de score verder konden uitbouwen. Tien minuten voor tijd bepaalde Mandzukic met zijn tweede goal van de middag de eindstand op 6-1.

Schalke 04 - 1899 Hoffenheim 4-0
Schalke 04 heeft zich uitstekend hersteld van de 5-1 nederlaag vorige week bij Bayern München, want onder aanvoering van Klaas-Jan Huntelaar werd in eigen huis eenvoudig gewonnen van 1899 Hoffenheim. Het scheelde weinig of The Hunter had na 31 minuten al een hattrick gemaakt, maar doelman Koen Casteels voorkwam dit.

In de zesde minuut was het wél raak voor Huntelaar, die van dichtbij kon binnentikken op aangeven van Joël Matip. In de 29ste minuut maakte de zestigvoudig Oranje-international, die woensdag nog de hele wedstrijd op de bank bleef tijdens de vriendschappelijke interland van Nederland in en tegen Frankrijk (2-0), zijn tweede doelpunt van de middag.

Twee minuten later kreeg Huntelaar een uitgelezen kans op zijn derde treffer, maar hij zag zijn strafschop gekeerd worden door Casteels. Tien minuten na rust werd het alsnog 3-0 via Chinedu Obasi na voorbereidend werk van Kevin-Prince Boateng. Daar bleef het niet bij in Gelsenkirchen, want in de 79ste minuut had Huntelaar alsnog zijn hattrick te pakken.

Een minuut later kreeg de spits een publiekswissel van trainer Jens Keller. Gescoord werd er daarna niet meer, waardoor Schalke 04 nu 44 punten heeft uit 24 duels en daarmee de vierde plaats bezet in de Bundesliga. 1899 Hoffenheim is tiende.

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 1-2
Zonder Nederlandse inbreng hielden Borussia Mönchengladbach en FC Augsburg elkaar in balans. Aan de kant van de thuisclub bleef Roel Brouwers aan de kant, terwijl aanvoerder Paul Verhaegh vanwege een knieblessure ontbrak bij de bezoekers. Gladbach kende een droomstart in het eigen Borussia-Park, want al na vijf minuten schoot Raffael de ploeg van trainer Lucien Favre op voorsprong. In de tiende minuut was Max Kruse dicht bij 2-0, maar hij schoot van dichtbij recht op Alex Manninger.

Die misser kwam hem duur te staan, want tien minuten voor rust maakte Halil Altintop gelijk. De middenvelder schoot binnen na goed terugkoppen van André Hahn. En het werd nog erger voor de thuisclub: Tobias Werner bepaalde in de 81ste minuut de eindstand op 1-2. Borussia Mönchengladbach is daardoor nu achtste in de Bundesliga, met twee punten minder dan nummer zes FC Augsburg.

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1-1
Het door blessures geplaagde Hamburger SV heeft een bemoedigend resultaat geboekt. Trainer Mirko Slomka, die ondanks de grote personele zorgen de fitte Nederlanders Ouasim Bouy en Ola John negentig minuten op de bank hield, zag zijn ploeg een punt pakken tegen Eintracht Frankfurt.

HSV-doelman René Adler is geklopt door de halve omhaal van de niet zichtbare Alexander Madlung.

In Hamburg had Eintracht Frankfurt in de matige eerste helft de score geopend. De zeer fraaie treffer van Alexander Madlung -  hij scoorde met een halve omhaal – stond in schril contrast met het niveau dat beide ploegen lieten zien.

Na rust was het niet veel beter. Voor HSV kwam de hulp in de 72ste minuut van Carlos Zambrano. De verdediger van Eintracht ging in de fout in een duel met Jacques Zoua en moest die actie bekopen met een strafschop als sanctie. Hakan Calhanoglu ontfermde zich met succes over deze buitenkans en hielp Hamburg zo aan een welkom punt in de strijd tegen degradatie.

Hannover 96 – Bayer Leverkusen 1-1
Na drie nederlagen op rij was de druk op trainer Sami Hyypiä gegroeid. Zijn ploeg was de tweede plaats kwijtgeraakt aan Borussia Dortmund en kon daarom een zege goed gebruiken. Maar dat was Die Werkself de eerste helft niet gegeven

Bayer Leverkusen had na bijna een half uur een 1-0 voorsprong genomen via Gonzalo Castro. Dat was ook de verdienste van keeper Bernd Leno, die in de vijfde minuut een strafschop van Szabolcs Huszti onschadelijk maakte. Maar de vreugde was van korte duur. Artjoms Rudnevs tekende in de 33ste minuut voor de gelijkmaker namens middenmoter Hannover 96, en ook voor de eindstand.