Bayern München verovert 24ste landstitel na show in Berlijn

Reacties

Dankzij een 3-1 zege op bezoek bij Hertha BSC heeft Bayern München de landstitel voor zich opgeëist. De ploeg van trainer Pep Guardiola gaat de geschiedenisboeken in als de snelste kampioen ooit in de Bundesliga.

Bayern München verovert 24ste landstitel na show in Berlijn

Binnen een kwartier was de wedstrijd in het Olympisch Stadion van Berlijn al beslist in het voordeel van de bezoekers. Na een goede actie van Thomas Müller aan de rechterkant kwam de bal via Christoph Janker in de zesde minuut voor de voeten van Toni Kroos terecht en die haalde doeltreffend uit. Acht minuten later stond het al 0-2 door een kopbal van Mario Götze op aangeven van Bastian Schweinsteiger. Een meer dan terechte voorsprong.

Bayern maakte - zoals al het hele seizoen - indruk in Berlijn en Hertha-trainer Jos Luhukay mocht blij zijn dat er halverwege nog maar twee keer gescoord was door Der Rekordmeister. Aan de kant van de bezoekers liet ook Arjen Robben zich nadrukkelijk gelden, maar het ontbrak de buitenspeler aan geluk. Ook na rust drukte Bayern de thuisclub ver terug.

Hertha kwam er totaal niet aan te pas, maar had geluk dat het vizier bij Bayern niet op scherp stond. Müller en Robben konden zich vanaf de 54ste minuut opmaken voor het feest, want Guardiola verving de twee voor Franck Ribéry en Mario Mandzukic. Niet veel later maakte ook Schweinsteiger plaats voor Thiago, maar het eenrichtingsverkeer werd er niet minder van.

Toch kwam de thuisclub in de 66ste minuut terug tot 1-2. Adrián Ramos benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Rafinha op de Colombiaan. Spannend werd het echter niet meer door die aansluitingstreffer. Door een mooie stift van Ribéry werd het nog 1-3, waardoor Bayern zich voor de 24ste keer in de historie verzekerde van de titel.

Vorig seizoen maakte Jupp Heynckes indruk door al op 6 april de landstitel binnen te halen met Bayern. Nooit eerder was de Bundesliga op deze datum al beslist, maar die prestatie werd een jaar later dus al verbeterd. Guardiola kan zich daardoor volledig richten op de Champions League en de strijd om de DFB-Pokal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.