Ongeslagen Bayern in Berlijn voor snelste Bundesliga-titel

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de 27ste speelronde is dat het duel tussen Hertha BSC en Bayern München van dinsdag (20.00 uur).

Ongeslagen Bayern in Berlijn voor snelste Bundesliga-titel

Hertha BSC

Klassering: negende plaats (36 punten uit 26 duels)
Vorm: W-G-G-V-V

Vier opeenvolgende duels zonder zege hebben het humeur van trainer Jos Luhukay fors aangetast. Om te voorkomen dat zijn team dinsdagavond tijdens het Meisterspiel van Bayern München als schietschijf fungeert, probeerde de Limburger zijn spelers op zijn manier te motiveren. 'Tegen Gladbach zag ik geen inzet. Het was niets, helemaal niets, achterin niets, voorin niets', foeterde Luhukay, wiens team in 2014 nog geen thuisduel won. En afgelopen zaterdag incasseerde Hertha BSC op bezoek bij Borussia Mönchengladbach (3-0 verlies) binnen twaalf minuten drie doelpunten.

Als gepromoveerde club kende Die Alte Dame een zeer behoorlijke start. Maar om zich permanent in de subtop te kunnen nestelen, zegt Luhukay niet minder dan vier versterkingen nodig te hebben. Adrián Ramos, clubtopscorer met vijftien treffers, vertrekt transfervrij naar Borussia Dortmund. De momenteel aan Hamburger SV verhuurde aanvaller Pierre-Michel Lasogga keert na de zomer terug.

Opvallend
Volgens Luhukay moet Hertha BSC de komende twee, drie jaren géén rekening houden met Europees voetbal. Tot voor kort was de Berlijnse club nog volop in de race voor plaatsing voor de Europa League. Luhukay verwacht dat zijn ploeg nog niet klaar is voor de extra belasting. 'Europees voetbal in het nieuwe seizoen zou een groot risico zijn, omdat we niet wekelijks topprestaties kunnen leveren', aldus de Limburger. 'En zelfs financieel is het voor Hertha geen voordeel.'

Bayern München

Klassering: eerste plaats (74 punten uit 26 duels)
Vorm: W-W-W-W-W

De wedstrijden in de Bundesliga waren laatstelijk bijna een formaliteit, zó weinig weerstand kreeg Bayern München op nationaal niveau. Maar afgelopen zaterdag tijdens het bezoek aan FSV Mainz 05 (0-2 winst) trof Der Rekordmeister weer eens een ploeg die goed georganiseerd en agressief voetbalde. Pas in de 82ste opende Bastian Schweinsteiger de score voor Bayern, het was voor het eerst dit seizoen dat de formatie van trainer Pep Guardiola zó lang op een treffer moest wachten.

Met Schweinsteiger heeft de Catalaanse oefenmeester in de laatste fase van het seizoen een extra wapen in handen. De deze jaargang door blessures geteisterde middenvelder voetbalde de voorbije drie wedstrijden als controlerende middenvelder en was daarin trefzeker; Philipp Lahm keerde daardoor terug naar de rechtsbackpositie. In het huidige elftal voorziet de 29-jarige vice-aanvoerder, een van de spelers met de langste staat van dienst, in de winnaarsmentaliteit.

Opvallend
Met een zege bij Hertha BSC tijdens de 27ste speelronde is Bayern München de snelste kampioen in de Bundesliga-historie. De resterende acht competitieduels zijn nog tal van andere records te vestigen. Zoals een volledig seizoen ongeslagen blijven, hoogste puntenaantal, meeste overwinningen en clean sheets, een honderd procent score in thuisduels, minste tegentreffers.

Onderlinge historie

Luhukay schatte de kans op een zege van Hertha BSC op Bayern München op 10 procent. De laatste negen thuisduels won de club slechts eenmaal van de Zuid-Duitse grootmacht, met 2-1 in februari 2009 dankzij twee goals van Andrej Voronin. Aan de andere kant kwam Der Rekordmeister tijdens die negen bezoeken slechts drie keer tot winst. Het laatste duel van Bayern bij Hertha had Arjen Robben met drie treffers een groot aandeel in 0-6 zege.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
19/12/2009 Bayern München - Hertha BSC 5-2 Bundesliga
08/05/2010 Hertha BSC - Bayern München 1-3 Bundesliga
15/10/2011 Bayern München - Hertha BSC 4-0 Bundesliga
17/03/2012 Hertha BSC - Bayern München 0-6 Bundesliga
26/10/20103 Bayern München - Hertha BSC 3-2 Bundesliga
 
Tekst: Vincent Okker

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.