Bayern verpulvert onder Guardiola record na record

Reacties

Bayern München kan zich dinsdagavond bij winst op Hertha BSC kronen tot snelste kampioen ooit in Duitsland. Het vaak wervelende spel van Der Rekordmeister onder leiding van trainer/coach Pep Guardiola bracht dit seizoen al een reeks aan records. VI zet de belangrijkste op een rij.

Bayern verpulvert onder Guardiola record na record

Bayern München won in de eerste helft van het seizoen, de Hinrunde, als eerste club in de Bundesliga-historie vijftien van zijn zeventien wedstrijden. De overige twee duels mondden uit in een gelijkspel.

Bayern zette dit seizoen ook een unieke reeks overwinningen neer die nog altijd loopt. Na de 1-1 tegen Bayer Leverkusen op 5 oktober verspeelde de koploper geen enkel punt meer in achttien opeenvolgende Bundesligaduels.

Bayern is na 26 speelronden in dit seizoen nog altijd ongeslagen, een nieuwe Bundesliga-record. Het oude record stond op naam van Bayer Leverkusen, dat in het seizoen 2009/10 in de eerste 24 duels ongeslagen bleef.

Bayern is dit seizoen bezig aan een reeks van negen opeenvolgende uitoverwinningen in de Bundesliga. Die serie kende zijn oorsprong op 2 november van het vorige jaar.

Bayern heeft in de Bundesliga al 32 uitwedstrijden niet meer verloren. Tussen 21 april 2012 en nu behelst die reeks 28 zeges en vier gelijke spelen. De laatste uitnederlaag dateert van 11 april 2012 (1-0 bij Borussia Dortmund).

Bayern heeft in de Bundesliga inmiddels al 51 wedstrijden op rij niet meer verloren, de langste ongeslagen reeks ooit in de Duitse topcompetitie. Het oude record was van Hamburger SV (36 duels zonder verlies tussen 1981 en 1983.

In de Bundesliga kwam Bayern al 63 opeenvolgende wedstrijden tot scoren. In die reeks maakte Der Rekordmeister liefst 182 doelpunten. Het laatste competitieduel zonder goals dateert van 14 april 2012: 0-0 thuis tegen Mainz 05.

Met 93 punten vestigde Bayern een nieuw puntenrecord in één kalenderjaar in de Bundesliga. Aan het eind van 2013 hadden de Zuid-Duitsers dertig overwinningen en drie gelijke spelen op hun balans (doelcijfers 96-19).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.