Kampioenswedstrijd Bayern met extra glans voor Robben

Reacties

Voor Arjen Robben heeft de kampioenswedstrijd die Bayern München dinsdagavond tegen Hertha BSC speelt een bijkomend persoonlijk tintje. De Oranje-international zal in Berlijn zijn honderdste duel in de Bundesliga afwerken.

Kampioenswedstrijd Bayern met extra glans voor Robben

Na 99 wedstrijden in de Duitse topcompetitie kan Robben uitstekende cijfers overleggen. Hij staat sinds zijn komst naar Beieren in de zomer van 2009 op 55 doelpunten en leverde daarnaast 38 assists. Hij was dus in zijn eentje betrokken bij 93 goals van Der Rekordmeister. Omgerekend in tijd had Robben elke 74 minuten een aandeel in een Bayern-doelpunt.

Met Hertha BSC treft Robben een van zijn meest geliefde tegenstanders als speler van Bayern. In vier duels met de club uit Berlijn was de 30-jarige aanvaller al goed voor zes treffers, met ook nog eens drie assists. Alleen tegen Borussia Dortmund en Hamburger SV (elk zeven goals, in alle competities) was Robben productiever.

Inclusief zijn wedstrijden in nationale en internationale bekertoernooien staat de doelpuntenteller voor Robben in dit seizoen op achttien in 32 duels. Daarmee is de Oranje-vedette nog maar vijf goals verwijderd van zijn persoonlijk record. Dat dateert van de jaargang 2009/10, toen hij namens Bayern tot 23 doelpunten in 37 officiële optredens reikte.

De landstitel met Bayern wordt voor Arjen Robben alweer de negentiende (!) hoofdprijs in zijn loopbaan en negende in Duitse dienst. Dit seizoen kunnen daar bovendien de DFB-Pokal en (tweede) winst van de Champions League nog bijkomen. Vorig seizoen besliste Robben de eindstrijd van het miljoenenbal door in de finale de winnende treffer tegen Borussia Dortmund voor zijn rekening te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.