Van der Vaart wars van kritiek: 'Ik weet wat ik kan'

Reacties

De kritiek aan het adres van Rafael van der Vaart blijft aanhouden, al lijkt de aanvoerder van Hamburger SV daar wars van. 'Ik ben gedurende mijn loopbaan al vaak bekritiseerd', zegt Van der Vaart in gesprek met Bild.

Van der Vaart wars van kritiek: 'Ik weet wat ik kan'

'Toen ik jong was kon ik daar echt woedend om worden, maar nu niet meer. Ik weet wat ik in mijn mars heb', aldus de 31-jarige middenvelder. Van der Vaart bezet met HSV de zestiende plaats in de Bundesliga. De voorsprong op hekkensluiter Eintracht Braunschweig is slechts twee punten.

De fysieke gesteldheid van de 109-voudig international komt geregeld aan de orde. Daarnaast heeft Van der Vaart zich in 2014 nog niet kunnen onderscheiden met doelpunten en assists. Volgens diverse media zou de ex-speler van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur over the hill zijn en daar zijn conclusies uit moeten trekken. 'Het is onzin dat je moet stoppen op je hoogtepunt', aldus Van der Vaart.

Onomstreden klasse
Trainer Mirko Slomka kan zich niet vinden in de kritiek aan het adres van Van der Vaart. 'Het is niet terecht om er één speler uit te pikken. Rafael is geen voetballer die vier man uitspeelt in één-tegen-één-duels', aldus Slomka. 'Rafael is altijd een slimme speler geweest, die goede ballen in de ruimte speelt. We hopen dat hij zijn onomstreden klasse en kwaliteit nu kan brengen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.