Van der Vaart: 'Huub weet precies wat hij moet doen'

Reacties

Huub Stevens gaat met VfB Stuttgart voor een benadering van het kunststukje dat de trainer in 2007 uithaalde met Hamburger SV, nota bene de tegenstander van zaterdag.

Van der Vaart: 'Huub weet precies wat hij moet doen'

Stevens heeft in Duitsland een goede naam, die hem ook de baan bij VfB Stuttgart opleverde na zijn ontslag bij PAOK Saloniki. De reputatie is mede te danken aan de ongekende opmars die HSV in 2007 onder zijn hoede maakte. Bij zijn entree in februari stond de club zeventiende in de Bundesliga, om het seizoen af te sluiten met kwalificatie voor het UEFA Cup-toernooi.

Rafael van der Vaart was een van de belangrijke krachten van dat HSV, en komt nu met die club zaterdag tegen Stevens te staan. 'Voor ons het het een zeer zwaar duel in Stuttgart', zei de aanvallende middenvelder, die met Die Rothosen ook strijdt tegen degradatie. 'Dat Huub in Stuttgart nu trainer is, maakt het voor ons alleen maar moeilijker. Hij kent de situatie en weet ook precies wat hij moet doen.'

Dat ondervond hij in 2007. Een van de aanpassingen van toen was het ontlasten van Van der Vaart. Die conclusie trok Stevens na zijn verloren debuut op de bank bij HSV tegen Hertha BSC (1-2). 'Rafael had toen bij de stand 1-1 de 2-1 voor ons kunnen maken. Maar hij was te moe om geconcentreerd te schieten. Hij had te veel meters gemaakt en had zich te veel uitgeput', vertelde Stevens.

De parallel is te trekken met het huidige HSV. Ook Mirko Slomka, de opvolger van Bert van Marwijk, beseft dat Van der Vaart het beste tot zijn recht komt als hij op de helft van de tegenstander te vinden is. De Oranje-international is niet vies van fysieke arbeid, maar daardoor kan hij zichzelf tekort doen.

Stevens weet dat ook, en zal dat ongetwijfeld gebruiken in de voorbereiding op zijn eerste thuiswedstrijd als trainer van VfB Stuttgart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.