Slomka moet Van der Vaart opnieuw verdedigen

Rafael van der Vaart heeft de Duitse media dinsdag opnieuw voer voor discussie gegeven. De van griep herstelde aanvoerder van Hamburger SV zakte door zijn hoeven na een van de zware loopoefeningen die trainer Mirko Slomka aan het begin van de week op het programma had staan.

Slomka moet Van der Vaart opnieuw verdedigen

Van der Vaart bereikte dinsdag de grens van zijn vermogen toen hij en zijn ploeggenoten in hoog tempo vier keer vijftig meter moesten afleggen. De overige HSV-spelers zetten de Oranje-international in korte tijd op veertig meter afstand. Na afloop lag Van der Vaart languit op de grasmat heftig uit te puffen van de zware inspanning.

Volgens Slomka is het incident echter geen goede maatstaf voor de fitheid van Van der Vaart, die onlangs nog door de mangel werd gehaald door enkele criticasters. HSV zou beter af zijn zónder zijn captain, omdat-ie volgens oud-voetballer Lothar Matthäus het spel alleen maar zou vertragen. Dat terwijl Van der Vater dit seizoen toch alweer goed was voor acht officiële treffers.

Griepvirus
Begin maart sloeg het noodlot toe, toen de ex-Ajacied zich bij bondscoach Louis van Gaal moest afmelden met griep. Dat is volgens Slomka ook de reden van de uitgeputte indruk die Van der Vaart dinsdag maakte. 'Na zo'n langdurig griepvirus is dit volledig normaal. De rest van het team heeft deze intensieve loopoefening al vaker gedaan.'

Volgens Slomka blazen de Duitse media het incident dan ook onnodig op. 'Hij had de oefening vóór de gestelde tijdslimiet afgerond, zijn ploeggenoten waren simpelweg ongelooflijk snel. Bovendien heeft hij afgelopen weekend tegen 1. FC Nürnberg lang meegedaan. Maar het lijkt me duidelijk dat deze loopoefeningen alleen maar goed voor hem zijn.'

Stevens
Waar de looptraining ertoe moet leiden dat Van der Vaart komende zaterdag tegen het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens topfit aan de aftrap verschijnt, meldden ook twee van zijn ploeggenoten zich woensdag op de groepstraining. Doelman René Adler en verdediger Heiko Westermann hebben hun spierproblemen achter zich gelaten. Clubtopscorer Pierre-Michel Lasogga kampt nog wel met een spierkwetsuur en trainde nog apart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen