Dortmund wint topper en houdt Bayern in zicht

Borussia Dortmund heeft de topper tegen en bij Borussia Mönchengladbach zaterdagavond met 3-1 gewonnen. Daardoor blijft koploper Bayern München enigszins in zicht.

Dortmund greep in Mönchengladbach direct het initiatief. De eerste grote kans was er voor topscorer Pierre-Emerick Aubameyang, die zijn poging op de paal zag belanden. Hetzelfde overkwam uitblinker Ilkay Gündogan. Vier minuten voor rust was het alsnog raak. Gündogan speelde Marco Reus (rechts op foto) vrij, die de bal in de verre hoek schoof.

Henrikh Mkhitaryan maakte er vlak na rust na een snelle counter 2-0 van in het voordeel van Dortmund. Raffael deed in de 58ste minuut nog wel iets terug, maar het mocht niet baten. Een kwartier voor tijd bepaalde Gündogan uit wederom een omschakelmoment de eindstand op 3-1. Even daarvoor had Aubameyang nog een enorme mogelijkheid op de 3-1 onbenut gelaten.

Door de overwinning blijft Dortmund tweede, op acht punten van koploper Bayern München. Borussia Mönchengladbach staat op de vierde plaats, maar kan later dit weekend gepasseerd worden door Schalke 04, dat zondag in eigen huis speelt tegen Werder Bremen.