Lewandowski maakt het verschil tegen strijdend HSV  

Reacties

Bayern München heeft met moeite het seizoen hervat met een zege. Robert Lewandowski bewees tegen Hamburger SV zijn waarde voor de Beierse grootmacht (1-2).

Lewandowski maakt het verschil tegen strijdend HSV  

Voor trainer Josep Guardiola begon de afscheidstournee over de Duitse velden in Hamburg. Bayern was het seizoen begonnen met een 5-0 zege op HSV en dat bleek de opmaat voor een zeer succesvolle eerste seizoenshelft.

Maar bij de start van de terugronde was het verzet van Die Rothosen beduidend groter. De ploeg van Bruno Labbadia maakte het de gasten uitermate lastig, waarbij Bayern moeite had met de agressie in de duels.

Maar Bayern herbergt zoveel individuele kwaliteiten dat het ook dit keer het strijdtoneel met de drie punten verliet. De bijdrages van Robert Lewandowski en Thomas Müller bleken eens te meer voldoende voor een vervolg van het Beierse succes. De Poolse spits maakte met twee goals zijn faam als goalgetter waar. Inmiddels staat de teller inclusief zijn productie in Hamburg dit seizoen op zeventien Bundesliga-treffers, waarmee hij nog een doelpunt verwijderd is van zijn 250ste goal in zijn clubloopbaan.

Door zijn dubbelslag heeft de Poolse goalgetter ook een jubileum kunnen vieren. Na vorig seizoen in 49 officiële duels 25 keer gescoord te hebben, staat Lewandowski nu na 27 optredens al op 25 treffers en vijftig in totaal voor Bayern.

Zijn eerste treffer kwam vanaf de strafschopstip. De penalty was toegekend nadat Müller was getorpedeerd door HSV-doelman René Adler. Kort na rust kreeg de thuisploeg loon naar werken. Na een vrije trap van Aaron Hunt verdween de bal achter doelman Manuel Neuer, waarbij Xabi Alonso in het duel met Pierre-Michel Lasogga er niet in slaagde voor opruiming te zorgen.

Na ruim een uur kwam Bayern opnieuw op voorsprong. Müller schoot en zag hoe zijn poging via de voet van Lewandowski resulteerde in de 1-2. Met Arjen Robben als invaller bereikte de Beierse grootmacht de eindstreep zonder schade, waardoor de voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund groeide tot elf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.