Van Gaal moet Young lang missen door zware liesblessure

Reacties

Louis van Gaal kan voorlopig niet over Ashley Young beschikken. De dertigjarige vleugelspeler staat volgens de manager van Manchester United lange tijd aan de kant door een zware liesblessure. Ook Phil Jones en Bastian Schweinsteiger ontbreken zaterdag nog in de thuiswedstrijd tegen het Southampton van Ronald Koeman.

Van Gaal moet Young lang missen door zware liesblessure

Young, van origine een vleugelspits, was de afgelopen weken vaste keus op de rechtsbackpositie. In de uitwedstrijd van afgelopen zondag tegen Liverpool (0-1) viel de dertigvoudig international vlak voor rust echter geblesseerd uit. Van Gaal maakte vrijdag tijdens zijn persconferentie bekend dat Young voorlopig niet inzetbaar is, omdat hij een operatie moet ondergaan.

De blessure van Young is voor Van Gaal reden om de transfermarkt op te gaan. 'Je ziet hoeveel pech we hebben gehad op de backposities. Ik heb Valencia, Shaw, Rojo, Darmian en Young daar al laten spelen, maar soms waren ze allemaal geblesseerd. Ik heb dus backs nodig. We zijn op zoek, maar zo makkelijk gaat dat niet. We vragen een hoog niveau en clubs willen deze periode niet verkopen.'

Ook Jones en Schweinsteiger zijn er morgenmiddag nog niet bij als Van Gaal en Koeman het op Old Trafford tegen elkaar opnemen. De Engelse verdediger miste de afgelopen drie officiële duels ook al door een voetblessure. De Duitse middenvelder miste door een knieblessure de competitieduels met Newcastle United (3-3) en Liverpool.

Adnan Januzaj komt mogelijk wel in actie tegen The Saints. De twintigjarige Belg is vervroegd teruggekeerd van een verhuurperiode bij Borussia Dortmund, waar trainer Thomas Tuchel hem niet langer nodig had. De aanvallende middenvelder scoorde afgelopen maandag nog twee keer in het duel tussen de beloftenploegen van de twee clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.