Dortmund spaart vijf sleutelspelers voor topper tegen Bayern

Reacties

Borussia Dortmund reist zonder vijf belangrijke basiskrachten af naar Griekenland voor de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen PAOK Saloniki. Trainer Thomas Tuchel spaart Mats Hummels, Sokratis Papastathopoulos, Shinji Kagawa, Ilkay Gündogan en Pierre-Emerick Aubameyang voor de topper tegen Bayern München.

Dortmund spaart vijf sleutelspelers voor topper tegen Bayern

'We moeten de belasting van de spelers in de gaten houden', luidt de uitleg van Tuchel op de clubwebsite. Het vijftal krijgt de mogelijkheid om uit te rusten van een zware seizoenstart. In twee maanden tijd stonden voor het kwintet internationals vijftien officiële wedstrijden op het programma. Zo miste Hummels dit seizoen bijvoorbeeld nog geen enkele minuut.

Voor Dortmund is de uitwedstrijd van komende zondag uitermate belangrijk om in de titelrace met Bayern niet te ver achterop te raken. Na twee opeenvolgende gelijkspellen is de achterstand op de tot dusverre perfecte koploper van Duitsland toegenomen tot vier punten. In de Europa League begon BVB twee weken terug met een 2-1 zege op FK Krasnodar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.