Guardiola verwacht rentree Robben op korte termijn

Reacties

Arjen Robben heeft zich maandag laten zien op het trainingsveld van Bayern München. Het duel met Dinamo Zagreb is mogelijk het laatste duel dat de Oranje-international moet missen.

Guardiola verwacht rentree Robben op korte termijn

Robben keerde begin september terug naar München met een dijbeenblessure, die hij had overgehouden aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. De verwachting was dat hij zeker vier weken nodig had voor het herstel. Maandag werkte de aanvaller individueel op het trainingsveld verder aan zijn comeback.

Mogelijk is Robben komend weekend tegen Borussia Dortmund van de partij bij Bayern, hetgeen ook goed nieuws is voor Oranje-bondscoach Danny Blind met het oog op de laatste twee wedstrijden in de EK-kwalificatie van begin oktober tegen Kazachstan en Tsjechië. Al werd de aanvaller ook niet in de voorselectie van Nederland opgenomen.

'Ik hoop dat Arjen en Franck (Ribéry, red) snel terug komen', zei Guardiola in de aanloop naar het Champions League-duel met Dinamo Zagreb. Robben is zeker nog niet inzetbaar tegen de Kroaten, die dinsdag aantreden in de Allianz Arena. Ook staat er een vraagteken achter Arturo Vidal, die een knieblessure heeft.

De Spaanse coach ziet zonder meer nog een mooie toekomst bij Bayern voor de twee dertigers. 'Ik denk dat beiden nog veel zullen spelen en veel gaan laten zien. Maar het is goed dat Bayern met Kingsley Coman en Douglas Costa zulke jonge spelers heeft', zei Guardiola over de twee vervangers aan de zijkanten van de Beierse aanval. 'Ik hoop dat Coman en Costa het niveau van Arjen en Franck kunnen bereiken.'

De Bayern-coach waarschuwde voor onderschatting van Dinamo Zagreb, dat dinsdag een vervolg hoopt te geven aan de succesvolle start van de Champions League tegen Arsenal (2-1 zege). '45 Duels zonder nederlaag, meer hoef je niet te zeggen. Deze ploeg heeft kwaliteit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.