Geprikkelde Guardiola wil niet naar de toekomst kijken

Reacties

Josep Guardiola reageerde kort op het vermeende witte voetje bij de Duitse arbitrage en het duel met Mainz voordat de trainer van Bayern München heel duidelijk liet blijken absoluut niet gediend te zijn van vragen over zijn toekomst.

Geprikkelde Guardiola wil niet naar de toekomst kijken

Het duel met FSV Mainz 05 is allerminst een opwarmertje voor het vervolg in de Champions League tegen Dinamo Zagreb en de Bundesliga-topper van Borussia Dortmund van volgende week. 'Ik heb geen Dinamo Zagreb in mijn hoofd, en ook geen Dortmund. Mainz is groot genoeg. Het is een onaangename wedstrijd', aldus Guardiola op de persconferentie.

De laatste weken kreeg Bayern in eigen land ogenschijnlijk de hulp van de arbitrage, hetgeen de verliezende clubs na afloop van de confrontatie met de kampioen soms ondubbelzinnig uitspraken. Guardiola wees de verwijten over een voorkeursbehandeling van Bayern en hemzelf van de hand. 'Ik denk niet dat een Catalaanse trainer hier een voordeel heeft. Ik nodig ook geen scheidsrechters uit voor het eten', zei hij met een kwinkslag.

De ruzie met 1899 Hoffenheim-trainer Markus Gisdol – 'Als Guardiola een arbiter vastpakt of de grensrechter omarmt, dan gebeurt er niets' – is ook verleden tijd. 'We hebben met elkaar gesproken. Alles is weer goed', aldus de Spaanse oud-international.

Toekomst
Maar de lach verdween snel toen Guardiola werd gevraagd naar zijn toekomst aangezien zijn contract na dit seizoen afloopt. 'Volgende', luidde het korte antwoord op de vraag hoe het stond met de onderhandelingen over een nieuw contract.

Toen hij werd geconfronteerd met de speculaties dat hij na het EK in 2016 de Engelse nationale ploeg onder zijn hoede zou nemen, was dat het begin van het abrupte einde van de persconferentie. 'Ach, kom nou toch. Ik ben trainer bij Bayern. Bedankt en tot ziens', waren de laatste woorden voor hij opstond en vertrok.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.