Oppermachtig Bayern laat Dortmund slechts illusies

Reacties

De zevende speelronde in de Bundesliga gaat vrijdag om 20.30 uur van start. VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit.

Oppermachtig Bayern laat Dortmund slechts illusies

Midweeks werd er ook gevoetbald in de Bundesliga en Robert Lewandowski schreef geschiedenis. De spits van Bayern München werd halverwege het thuisduel met VfL Wolfsburg - bij een 1-0 achterstand - in het veld gebracht door trainer Pep Guardiola en in de 51ste minuut trok hij de stand al gelijk. Daar bleef het niet bij, want negen minuten later stond het 5-1 door vijf doelpunten van Lewandowski, die zaterdag tegen FSV Mainz diverse records voor het grijpen heeft.

In veel opzichten symboliseerde de waanzinnige invalbeurt van Lewandowski de enorme overmacht van Bayern in de Bundesliga. Natuurlijk is de Pool normaal basisspeler, maar zijn heldenentree onderstreepte de stelling dat Guardiola met zijn reserves een team kan formeren dat twee klassen beter is dan vrijwel alle andere Duitse clubs. Dat Guardiola zijn beste spits op de bank hield voor het duel met de nummer twee van vorig seizoen, was ook veelzeggend.

Terwijl Bayern - of beter gezegd Lewandowski - Wolfsburg verpulverde en zijn perfecte score behield, liep Borussia Dortmund tegen zijn eerste puntenverlies aan. Het werd op bezoek bij 1899 Hoffenheim 1-1. Daarmee is de titelstrijd beslist, klonk het de afgelopen dagen cynisch vanuit Duitsland. Overdreven natuurlijk, maar een club die de strijd met Bayern wil aanbinden kan zich inderdaad nauwelijks een misstap veroorloven. Helemaal niet op bezoek bij een laagvlieger als Hoffenheim.

Trainer Thomas Tuchel van Dortmund staat elke wedstrijd weer voor een dillema. Hij weet dat zijn selectie in de breedte lang niet zo sterk is als Bayern en dat rouleren dus kostbaar puntenverlies tot gevolg kan hebben. Maar elke keer dezelfde elf opstellen is, helemaal vanwege de verplichtingen in de Europa League, ook geen optie. Zondag wacht SV Darmstadt 98, de promovendus die al een punt pakte tegen Schalke 04 en zegevierde tegen Bayer Leverkusen.

Dortmund moet dus weer vol aan de bak om Duitsland en zichzelf de illusie te geven dat de titelstrijd in de Bundesliga nog een beetje spannend is.

Programma
1. FC Köln 25-09
20:30
FC Ingolstadt 04
VfL Wolfsburg 26-09
15:30
Hannover 96
VfB Stuttgart 26-09
15:30
Borussia
Mönchengladbach
FC Augsburg 26-09
15:30
1899 Hoffenheim
Werder Bremen 26-09
15:30
Bayer Leverkusen
FSV Mainz 05 26-09
15:30
Bayern München
Hamburger SV 26-09
18:30
Schalke 04
Eintracht Frankfurt 27-09
15:30
Hertha BSC
Borussia Dortmund 27-09
17:30
Darmstadt 98
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.