Woede bij Dortmund na duur puntenverlies

Reacties

De zeer late gelijkmaker van SV Darmstadt 98 (2-2) heeft de frustraties bij Borussia Dortmund doen oplopen. Een week voor de kraker van zondag tegen Bayern München groeide het gat met de rivaal immers tot vier punten.

Woede bij Dortmund na duur puntenverlies

Trainer Thomas Tuchel erkende dat zijn ploeg dingen verkeerd had gedaan, maar richtte zijn pijlen in de Duitse media ook op de arbitrage. 'We zijn zeer teleurgesteld dat we twee punten verloren hebben', aldus de Dortmund-coach, die zich flink beklaagde. 'Dit is nou al de vierde keer op rij dat een foute beslissing van een grensrechter voor ons zeer nadelige gevolgen heeft', doelde hij op het incident halverwege de tweede helft waarbij Sokratis dacht een penalty te krijgen toen doelman Christian Mathenia een overtreding op hem beging. Ten onrechte werd de Griekse verdediger evenwel teruggefloten voor buitenspel.

Verdediger Mats Hummels richtte zich wel op Dortmund. 'Het is niet te begrijpen hoe wij bij die laatste vrije trap verdedigen. Vanaf dertien meter kan iemand in de absolute slotfase zomaar uithalen en binnenschieten.  Dat kan écht niet', aldus de robuuste verdediger, die vond dat het punt voor de bezoekers met meer geluk dan wijsheid tot stand was gekomen. 'Verder creëerde Darmstadt helemaal niets. Wij  horen hier normaal te winnen. Zij hebben een punt gepakt door twee keer op doel te schieten.'

Door de late gelijkmaker van Aytac Sulu beëindigde Dortmund, dat donderdag in de Europa League nog PAOK Saloniki treft, het duel in mineur. Zondag is de ideale gelegenheid voor sportieve revanche. Dan staat het uitduel in de Allianz Arena op het programma voor het dit seizoen zo swingend gestarte Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.