Dortmund laat ook tegen Darmstadt punten liggen

Vier dagen nadat 1899 Hoffenheim een einde had gemaakt aan de imponerende zegereeks (1-1), heeft Borussia Dortmund ook punten verloren tegen SV Darmstadt 98: 2-2. Twee goals van Pierre-Emerick Aubameyang leken genoeg voor een zege, maar vlak voor tijd besliste Aytac Sulu anders.

Dortmund keek zondagavond al na zeventien minuten tegen een achterstand aan, toen Darmstadt dankzij een wonderschone volley van Marco Heller brutaal de leiding nam. De gepromoveerde bezoekers hielden vervolgens ruim drie kwartier stand, totdat Aubameyang binnen acht minuten tijd zijn indrukwekkende productie verder opvoerde.

Nadat de Gabonese spits in de eerste helft ook al dicht bij zijn twaalfde doelpunt van het seizoen was geweest, kwam die er in de 63ste minuut alsnog. De 26-jarige clubtopscorer schoot op acrobatische wijze binnen uit een voorzet van Matthias Ginter, die op zijn beurt op maat was bediend door de Japanse spelmaker Shinji Kagawa met een diagonale pass.

Het fraaie doelpunt leek de inleiding te betekenen van de twaalfde zege in dertien duels voor Dortmund. Acht minuten later schoot Aubameyang oog in oog met Darmstadt-doelman Christian Mathenia weer raak, deze keer nadat hij diep was gestuurd door Adnan Januzaj. In de negentigste minuut bezorgde aanvoerder Sulu de bezoekers echter toch nog hun tiende punt van het seizoen.

Door twee keer te scoren stelde Aubameyang wel zijn Bundesliga-record weer iets scherper. Nooit eerder in de historie van de Duitse topcompetitie was een speler tijdens elk van de eerste zeven duels trefzeker. Het aandeel van Aubameyang in de tot deze week perfecte seizoenstart is daarmee levensgroot. Door het tweede gelijkspel op rij is de achterstand op Bayern München inmiddels wel opgelopen tot vier punten.