Destro houdt zijn oude club Roma van de eerste plaats

Reacties

AS Roma is er niet in geslaagd alleen aan kop te komen in de Serie A. Na een reeks penalty's in een hectische tweede helft bleven de hoofdstedelingen bij Bologna hangen op 2-2.

Destro houdt zijn oude club Roma van de eerste plaats

Onder de nieuwe trainer Roberto Donadoni verging het Bologna de laatste weken sowieso al goed. Door twee overwinningen onder leiding van de voormalige bondscoach van Italië klom de ploeg weg uit de degradatiezone. Tegen Roma leek zelfs de derde overwinning op rij in de maak.

Adam Masina zette de thuisclub binnen een kwartier op voorsprong. Vlak daarvoor was echter ook al een treffer van Anthony Mounier afgekeurd wegens buitenspel. Door deze zeer discutabele beslissing leidde Bologna na een sterke openingsfase met 'slechts' 1-0. En dat was te weinig om een basis te leggen voor een overwinning.

Onder impuls van Miralem Pjanic en Edin Dzeko kantelde de wedstrijd namelijk. Beide Bosniërs, die met hun land werden uitgeschakeld in de strijd om een EK-ticket, spoelden die kater weg door een penalty te benutten. Maar ook Bologna kreeg in de slotfase nog een elfmetertrap. Benut door uitgerekend Mattia Destro (foto), door Bologna afgelopen zomer overgenomen van Roma.

Door het gelijkspel deelt het elftal van Rudi Garcia de koppositie nu met Internazionale en Fiorentina, die zondag allebei nog een wedstrijd tegoed hebben. Bologna blijft net boven de streep (zestiende).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.