Sampdoria weekt trainer Montella los bij Fiorentina

Reacties

Na dagen van onderhandelen heeft Sampdoria eindelijk een akkoord bereikt met Fiorentina over de komst van trainer Vincenzo Montella. De 41-jarige oud-spits van de club is de opvolger van de afgelopen week ontslagen Walter Zenga.

Sampdoria weekt trainer Montella los bij Fiorentina

Zenga was afgelopen zomer op zijn beurt aangesteld om de naar AC Milan vertrokken Sinisa Mihajlovic te doen vergeten. De oud-doelman van de Italiaanse nationale ploeg slaagde daar niet in bij de nummer zeven van vorig seizoen, waardoor het geduld van de supporters en de excentrieke voorzitter Massimo Ferrero na twaalf Serie A-speelronden alweer op was.

Montella had het afgelopen zomer op zijn beurt verbruid bij Fiorentina-voorzitter Alessandro Della Valle door te stellen dat hij, na drie jaar trainer te zijn geweest in Florence, toe was aan een nieuwe uitdaging. Dat werd de oud-speler van Genoa, Sampdoria, Fulham en AS Roma niet in dank afgenomen. Della Valle zette hem zonder pardon op non-actief.

Afkoopsom
Hoewel Fiorentina met Paulo Sousa op de bank nu bovenaan staat in Italië, gaf Della Valle niet zomaar toestemming toen Sampdoria enkele dagen terug aanklopte om Montella te laten terugkeren in Stadio Luigi Ferraris. Omdat de twintigvoudige international nog een doorlopend contract had in Florence, moest Samp een afkoopsom van enkele miljoenen euro's betalen.

Door de komst van Vincenzo Montella heeft Samporia voor de derde keer op rij een oud-speler aangesteld als trainer.
Door de komst van Vincenzo Montella heeft Samporia voor de derde keer op rij een oud-speler aangesteld als trainer.

Daarmee heeft Ferrero opnieuw een oud-speler van Samp aangetrokken als trainer. Waar Montella in twee periodes (1996-1999 en 2007/08) 58 doelpunten in 96 Serie A-duels maakte voor de kampioen van 1991, waren vrijetrappenspecialist Mihajlovic en sluitpost Zenga in de jaren negentig ook al als speler te bewonderen in het blauw-witte shirt van de Blucerchiati.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.