Legende Buffon ontmoet zijn troonopvolger

Reacties

De Serie A wordt zaterdag hervat. VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op dé clash van de dertiende speelronde: Juventus-AC Milan.

Legende Buffon ontmoet zijn troonopvolger

Italianen die op 25 oktober La Gazzetta dello Sport opensloegen, dachten dat de Milan-verslaggever van de krant een slechte grap had uitgehaald. Want in het veldje met vermoedelijke opstellingen voor de wedstrijd Milan - Sassuolo stond bij de Rossoneri een doelman waar niemand van gehoord had. Ene Donnarumma. Was dat niet die ene gozer die al jarenlang de reservekeeper van Genoa is? Was er bij het maken van de vermoedelijke opstellingen iets verkeerd gegaan?

Waarschijnlijk heeft Gianluigi Donnarumma, het broertje van de wisselkeeper van Genoa, hetzelfde gedacht toen hij zijn naam op de flip-over van trainer Sinisa Mihajlovic zag staan. Dat er iets verkeerd gegaan was. De trainer zou snel zijn fout inzien en beseffen dat hij hem per ongeluk op de plek van Diego López gezet had. Dat moest wel. Toch?

Mooi niet, want op 25 oktober ging Donnarumma de geschiedenisboeken in als jongste doelman ooit in de Serie A. Milan won met 2-1 van Sassuolo en na afloop omschreef Mihajlovic zijn pubergoalie als 'toekomst van het Italiaanse voetbal.' Het zal je maar gezegd worden, als je pas net brommer mag rijden. En Donnarumma maakte in de daaropvolgende wedstrijden zo'n ijzersterke indruk dat hij inmiddels niet meer weg te denken valt uit de basisformatie. Tegen Lazio (1-3) en Atalanta Bergamo (0-0) was hij de beste speler van het veld.

Dat het zó goed zou gaan, had Mihajlovic ook niet verwacht. De rol van de trainer in de doorbraak van Donnarumma is onderwerp van discussie. Want in de aanloop naar het duel Milan - Sassuolo schreven Italiaanse kranten dat Mihajlovic ontslagen zou worden bij een nederlaag. In de periode daarvoor sijpelden berichten door dat Silvio Berlusconi zich als vanouds met de opstelling bemoeid had. Dus wie zit er eigenlijk nou echt achter dé revelatie van dit seizoen?

Donnarumma zelf zal het weinig uitmaken. Hij heeft in korte tijd zoveel krediet opgebouwd dat Diego López het wel kan schudden. 'Gianluigi Buffon is mijn idool. Ik wil net zo worden als hij. Dat is mijn droom', zei Donnarumma na zijn debuut.

Vanavond ontmoet de idolaat zijn idool. De legende speelt tegen het supertalent dat misschien wel aan het begin van zijn eigen legende staat. Vanavond, uitgerekend in de week dat Buffon twintig jaar geleden zijn profdebuut maakte (zie onder), ontmoet Gianluigi Gianluigi.

Programma
Bologna 21-11
18:00
AS Roma
Juventus 21-11
20:45
AC Milan
Hellas Verona 22-11
12:30
Napoli
Atalanta Bergamo 22-11
15:00
Torino
Carpi 22-11
15:00
Chievo
Fiorentina 22-11
15:00
Empoli
Genoa 22-11
15:00
Sassuolo
Lazio 22-11
15:00
Palermo
Udinese 22-11
15:00
Sampdoria
Internazionale 22-11
20:45
Frosinone
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.