Del Bosque: 'Genoeg alternatieven voor Diego Costa'

Reacties

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque houdt serieus rekening met de mogelijke absentie van Diego Costa tijdens het WK. De spits van Atlético Madrid en Spanje kampt met een hamstringblessure en moet twee weken totale rust houden.

Del Bosque: 'Genoeg alternatieven voor Diego Costa'

Daardoor mist hij de oefenduels met Bolivia (30 mei) en El Salvador (7 juni). Op 13 juni speelt Spanje zijn eerste groepswedstrijd op het WK tegen Nederland.

'We houden zijn herstel scherp in de gaten', aldus Del Bosque. 'We wachten tot het laatste moment met het nemen van een beslissing. We hoeven de definitieve selectie pas op 2 juni bij de FIFA aan te melden, dus we hebben nog even de tijd.'

Indien Diego Costa onverhoopt ontbreekt, is dat voor de bondscoach geen reden tot wanhoop. 'Ik hoop echt dat hij het haalt, maar we hebben voldoende alternatieven', vervolgt hij. Del Bosque kan voor de spitspositie ook beschikken over Fernando Llorente (Juventus), Fernando Torres, David Villa en Alvaro Negredo.

Diego Costa liep de hamstringblessure enkele weken geleden al op. Tijdens de Champions League-finale tegen Real Madrid (4-1 nederlaag) stond hij in de basis, maar moest hij zich al na een paar minuten laten vervangen.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.