Simeone sluit optreden Diego Costa in finale nog niet uit

Reacties

Atlético Madrid moet het in de Champions League-finale van aanstaande zaterdag waarschijnlijk stellen zonder Diego Costa. Omdat de blessure van de 25-jarige aanvaller minder ernstig is dan verwacht, blijft trainer Diego Simeone hoop houden voor het treffen met stadgenoot Real Madrid.

Simeone sluit optreden Diego Costa in finale nog niet uit

Atlético veroverde zaterdagavond voor het eerst sinds 1996 weer de landstitel door in Camp Nou met 1-1 gelijk te spelen tegen Barcelona. Diego Costa maakte alleen de eerste dertien minuten van dat belangrijke duel mee, alvorens hij met een grimas naar de kant ging. Hoewel de schade alleszins meevalt, moet hij volgens de Spaanse kranten wel twee weken revalideren.

Gevreesd werd dat de nieuwe hamstringkwetsuur van de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan zelfs het WK in gevaar zou brengen, maar dat lijkt vooralsnog niet het geval. Al twisten Spaanse media er wel over of de clubtopscorer van Atlético - hij had met 27 treffers een groot aandeel in het behalen van de landstitel - al dan niet op tijd fit is voor de eerste WK-wedstrijd van Spanje tegen Nederland op 13 juni.

Simeone weigerde maandag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de CL-finale van 25 mei zelfs uit te sluiten dat Diego Costa nog in actie komt in Lissabon. Volgens de Argentijnse oefenmeester is het nog te vroeg om dat te bepalen. 'We zullen tot het laatste moment wachten op hem en Arda Turan (die eveneens geblesseerd uitviel tegen Barça, red.)'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.