Defensief sterk Dnjepr schakelt Vormer en Club Brugge uit

Reacties

Ruud Vormer is met Club Brugge gestrand in de kwartfinale van de Europa League. Na de 0-0 van vorige week had Dnjepr Dnjepropetrovsk in het stadion van Dinamo Kiev genoeg aan één goal om door te stoten naar de laatste vier.

Defensief sterk Dnjepr schakelt Vormer en Club Brugge uit

Ook in de return hadden Club en Dnjepr grote moeite om het net te vinden. Een kopbal van Yevhen Seleznyov net naast het doel van Mathew Ryan was in het eerste bedrijf het voornaamste wapenfeit. Vlak na de rust ontsnapten Vormer (op de foto in duel met Roman Bezus) en zijn ploeggenoten opnieuw, toen Ryan een schot van Yevhen Konoplyanka nog net voorlangs tikte.

De bedwinger van Ajax, dat in de vorige ronde na verlenging verloor (1-0, 2-1), gaf op zijn beurt zelf weinig weg. Daarmee maakten de Oekraïners hun reputatie weer eens waar. Want in heel 2015 incasseerde de huidige nummer drie van de Premier Liga, inclusief de twee goals in Amsterdam, maar vijf doelpunten in dertien officiële wedstrijden.

Ook nu hield Dnjepr de boel achterin goed dicht. Club Brugge-coach Michel Preud'homme probeerde daar met het inbrengen van de vorige week erg gevaarlijke Obbi Oulare verandering in te brengen, maar het was juist een Oekraïense invaller die de beslissing forceerde. Yevhen Shakhov schoot de bal bij een tegenstoot via een Belgisch been langs de prima keepende Ryan, waardoor het Europese avontuur van Vormer ten einde is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.