Dost hoopt zijn vorm weer te vinden in Napels

Reacties

Bas Dost hoopt donderdagavond een eind te maken aan zijn doelpuntendroogte van ruim dertien uur. De spits gaat met Wolfsburg op bezoek bij Napoli in de Europa League.

Dost hoopt zijn vorm weer te vinden in Napels

Dost (foto) kwam al in twaalf officiële duels op rij niet tot scoren, dat is inclusief de twee interlands met Oranje. Zijn laatste twee doelpunten maakte hij op 1 maart, uit tegen Werder Bremen (3-5). Al 787 minuten weet hij het doel nu niet meer te vinden, al gaf hij wel de twee assists tegen HSV (0-2), op 11 april.

Dost staat in Napels voor de loodzware taak de 1-4 uit de heenwedstrijd goed te maken. Lukt dat niet, dan kan hij de wedstrijd aangrijpen om wat aan zijn eigen vorm te doen. Door de afwezigheid van André Schürrle en Kevin De Bruyne is de kans zeer groot dat hij in de basis staat. Bij Napoli ontbreekt Jonathan De Guzman, net als in de heenwedstrijd.

Vormer en Lens
Ruud Vormer jaagt met Club Brugge op een plek bij de laatste vier. In Kiev neemt hij het op tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat in de vorige ronde te sterk was voor Ajax. De eerste wedstrijd eindigde doelpuntloos. Jeremain Lens gaat na zijn doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Fiorentina (1-1) met Dinamo Kiev op bezoek in Florence.

Zenit Sint-Petersburg en Sevilla, de winnaar van 2008 en de titelverdediger, zijn de twee andere ploegen die nog in het toernooi zitten. De Spanjaarden verdedigen een 2-1 overwinning uit het heenduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.